Gheorghe Flutur a anunţat finalizarea drumului de la Izvoarele Sucevei la graniţa cu Ucraina

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că s-a finalizat drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei mai repede decât se aştepta.

„Este un proiect istoric care face legătura între Izvoarele Sucevei şi Şepit (Şipotele Sucevei) unde s-a născut marele Ciprian Porumbescu. Nu este o coincidenţă că în anul Ciprian Porumbescu legăm sudul Bucovinei de locul unde acesta s-a născut, Şipotele Sucevei, azi în Ucraina. Este un proiect în valoare totală de 11.908.889,88 lei fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro, pe o lungime de 3 km, un drum care pe partea românească ajunge până în graniţă, iar pe partea cealaltă tot o lungime similară cu a noastră duce spre Seletin, Putila” a explicat Gheorghe Flutur.

El a spus că în prima şedinţă a Consiliului Judeţean se va aproba, din fonduri proprii, asfaltarea a 150 mp chiar în zona fâşiei de frontieră, pentru a putea face legătura cu partea ucraineană în mod efectiv, valoarea estimată fiind de 700.000 lei.

„Am finalizat o promisiune din acest mandat, să leg zona Câmpulung Moldovenesc de Ucraina prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova-Suliţa, Izvoarele Sucevei. Următorul proiect care a început deja este să legăm Izvoarele Sucevei de Valea Brodinei” a spus Flutur.

El a menţionat că a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor să găsească soluţii pentru finanţarea construirii punctului vamal de la Izvoarele Sucevei, pentru a face legătura cu Ucraina în perioada următoare.

„Avem de asemenea un proiect pentru modernizarea ultimei porţiuni de drum de la Ulma până în frontieră, tot pentru deschiderea unui punct de frontieră cu Ucraina, cel de la Ulma cu Rusca” a precizat preşedintele CJ Suceava.

Potrivit lui Flutur, în acest fel, judeţul va avea trei puncte noi de frontieră deschise sau în curs de a fi deschise: Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei şi Ulma.

De asemenea, aflăm că sunt discuţii pentru deschiderea unui al patrulea, Climăuţi – Fântâna Albă, unde CJ Suceava a modernizat drumul încă de anii trecuţi.

Tot printr-un proiect transfrontalier, CJ Suceava a achiziţionat un utilaj multifuncţional pentru intervenţii în caz de calamităţi, inundaţii şi materiale (seturi de salvare la înălţime, de exemplu) necesare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

„Aşadar, după ce în trecut am realizat noi legături ale judeţului Suceava cu judeţele vecine, precum cele cu Neamţul, de la Mălini – Borca, cu Harghita la Bilbor, cu Bistriţa-Năsăud la Grădiniţa – Coşna, de acum vorbim despre legătura dintre Câmpulung Moldovenesc şi Ucraina (Seletin, Putila). Astea sunt lucruri concrete şi, aşa cum am obişnuit sucevenii, vom avea în continuare şi alte surprize plăcute în domeniul investiţiilor” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI