Preşedintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu, pledează pentru o schimbare radicală în gestionarea urbană a municipiului Suceava

Preşedintele PSD Suceava (municipiu – n. red.), Vasile Rîmbu, a anunţat că se află într-un efort susţinut de elaborare a unei strategii menite să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor din municipiul Suceava.

După o vizită la Smart City Expo World Congress din Barcelona, unde au fost prezentate concepte inovatoare pentru oraşele viitorului, Vasile Rîmbu a subliniat necesitatea unei schimbări profunde în gestionarea urbană.

În cadrul evenimentului, preşedintele PSD Suceava a fost interesat de idei şi practici eficiente utilizate în oraşe europene de referinţă, concentrându-se pe aspecte precum fluidizarea traficului, eficientizarea parcărilor, remodelarea străzilor şi spaţiilor verzi, precum şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor. Rîmbu a apreciat staţiile de autobuz din Barcelona şi a evidenţiat importanţa acestora în cadrul unui oraş „care respectă cetăţenii”.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că, pe o suprafaţă doar dublă faţă de Suceava, în Barcelona trăiesc de 20 de ori mai mulţi oameni, cărora li se adaugă şi cca 8 milioane de turişti anual.

„Pare sufocant, dar datorită unui city management integrat şi adaptat nevoilor timpurilor pe care le trăim, problemele noastre sunt, pentru ei, practic inexistente” a spus Rîmbu.

Vasile Rîmbu a criticat managementul local defectuos al ultimilor 20 de ani, subliniind că problemele cu transportul public, parcările şi infrastructura reflectă nevoia unei treziri la realitate din partea primăriei. El a subliniat că o schimbare efectivă necesită implicarea comunităţii sucevene şi o abordare sustenabilă pe termen lung.

„Primăria are nevoie de o trezire la realitate din temelii. Iar asta, suceveni, doar împreună o putem face” a concluzionat preşedintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI