Paul McCartney, primul muzician britanic care a devenit miliardar

Paul McCartney, membru al legendarei trupe The Beatles, a intrat în clubul miliardarilor, devenind primul muzician britanic care a strâns o astfel de avere, potrivit clasamentului anual întocmit de Sunday Times, care a confirmat totodată tendinţa de scădere a numărului de miliardari din Regatul Unit, informează AFP.

Potrivit acestui clasament al celor mai bogaţi 350 de oameni din ţară, Paul McCartney, în vârstă de 82 de ani, ocupă locul al 165-lea, culegând roadele numeroaselor sale concerte şi drepturi de autor.

De asemenea, el a primit un mic ajutor în acest an şi din partea cântăreţei americane Beyonce, care a reinterpretat pe cel mai recent album al ei cântecul „Blackbird” din repertoriul trupei The Beatles.

Potrivit Yahoo News UK, averea lui Paul McCartney a crescut cu 50 de milioane de lire sterline pe parcursul ultimului an şi a ajuns la 1 miliard de lire sterline. Astfel, averea sa este de peste două ori mai mare decât cea a unui alt muzician britanic celebru, Elton John, care a fost estimată la 470 de milioane de lire sterline.

În total, conform „Sunday Times Rich List”, Regatul Unit are 165 de miliardari, cu şase mai puţini decât anul trecut şi cu 12 mai puţini decât recordul de 177 de miliardari din 2022, un fapt care i-a determinat pe jurnaliştii de la această publicaţie britanică să afirme că „din câte se pare (…) bogaţii lumii încep să plece din ţară”.

Averea combinată a celor mai bogate 350 de persoane din Regatul Unit a scăzut şi ea uşor, de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro), din cauza creşterii ratelor dobânzilor, a inflaţiei şi a încetinirii economiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI