Preşedintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu, pledează pentru o schimbare radicală în gestionarea urbană a municipiului Suceava

Preşedintele PSD Suceava (municipiu – n. red.), Vasile Rîmbu, a anunţat că se află într-un efort susţinut de elaborare a unei strategii menite să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor din municipiul Suceava.

După o vizită la Smart City Expo World Congress din Barcelona, unde au fost prezentate concepte inovatoare pentru oraşele viitorului, Vasile Rîmbu a subliniat necesitatea unei schimbări profunde în gestionarea urbană.

În cadrul evenimentului, preşedintele PSD Suceava a fost interesat de idei şi practici eficiente utilizate în oraşe europene de referinţă, concentrându-se pe aspecte precum fluidizarea traficului, eficientizarea parcărilor, remodelarea străzilor şi spaţiilor verzi, precum şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor. Rîmbu a apreciat staţiile de autobuz din Barcelona şi a evidenţiat importanţa acestora în cadrul unui oraş „care respectă cetăţenii”.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că, pe o suprafaţă doar dublă faţă de Suceava, în Barcelona trăiesc de 20 de ori mai mulţi oameni, cărora li se adaugă şi cca 8 milioane de turişti anual.

„Pare sufocant, dar datorită unui city management integrat şi adaptat nevoilor timpurilor pe care le trăim, problemele noastre sunt, pentru ei, practic inexistente” a spus Rîmbu.

Vasile Rîmbu a criticat managementul local defectuos al ultimilor 20 de ani, subliniind că problemele cu transportul public, parcările şi infrastructura reflectă nevoia unei treziri la realitate din partea primăriei. El a subliniat că o schimbare efectivă necesită implicarea comunităţii sucevene şi o abordare sustenabilă pe termen lung.

„Primăria are nevoie de o trezire la realitate din temelii. Iar asta, suceveni, doar împreună o putem face” a concluzionat preşedintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI