După ce a comandat online un telefon mobil

Un tânăr a plătit 900 de lei pe o cărămidă!

Poliţia Judeţeană Suceava atrage atenţia asupra înşelăciunilor online, arătând că evoluţia socială a accentuat frecvenţa relaţiilor comerciale în mediul online, iar bunuri de larg consum, servicii, vacanţe de călătorie sunt tot mai des achiziţionate de pe platformele online de profil.

Potrivit sursei citate, sâmbătă dimineaţa, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată de un tânăr, despre faptul că a fost înşelat cu suma de 900 lei de o persoană a pus spre vânzare, pe un site de profil, un telefon mobil.

În acest caz Poliţia Suceava a constituit o echipă operativă care a constatat că, în data de 13 mai a.c., tânărul a utilizat o aplicaţie online în care a găsit un anunţ privind vânzarea unui telefon mobil contra sumei de 980 de lei.

Astfel, l-a contactat telefonic pe vânzător conform datelor înscrise pe site-ul respectiv, ocazie cu care acesta i-a precizat că îi va oferi şi o reducere de 80 de lei pentru telefon.

La data de 17.05.2024, în jurul orei 16:00, tânărul sucevean s-a deplasat la sediul unităţii poştale, unde, după ce a plătit 900 de lei, a luat coletul, însă fără a-l deschide. Ajuns la domiciliu, a deschis coletul, constatând că, în loc de telefonul comandat, a primit o cărămidă.

Tânărul a verificat apoi site-ul online, observând că utilizatorul are contul suspendat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „înşelăciune”, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI