Premii şi menţiuni obţinute de elevii suceveni la Olimpiada naţională de limbi romanice

Etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice (limba spaniolă, limba italiană) a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Iaşi. Probele din cadrul olimpiadei au fost organizate la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”.

Lotul olimpic al judeţului Suceava a fost format din 13 elevi (5 elevi la limba spaniolă şi 8 elevi la limba italiană). Elevii suceveni au reuşit să obţină premii şi menţiuni importante atât la limba italiană, cât şi la limba spaniolă, a anunţat inspectorul şcolar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron.

Potrivit sursei citate, la limba italiană, patru dintre elevii participanţi au obţinut premii şi menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei, după cum urmează:

> Premiul al II-lea – Păduraru Ilaria, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava;

> Premiul al III-lea – Năsăudeanu Natalia Salomea Sara, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava;

> Menţiune – Pântea Beatris, clasa a VII-a, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni;

Menţiune – Roşca Rebeca Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător, prof. Maxim Irina Natalia Daniela).

La limba spaniolă, eleva Kirkin Popinceanu Alessandra, din clasa a X-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a obţinut o menţiune acordată de Ministerul Educaţiei, iar eleva Filimon Naomi, clasa a IX-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, îndrumată de prof. dr. Brăescu Andreea-Anca, a obţinut o menţiune acordată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Lotul de elevi suceveni a fost însoţit de prof. Irina Natalia Daniela Maxim, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Din Comisia Centrală a Olimpiadei de limbi romanice a făcut parte, în calitate de membru evaluator – limba spaniolă, prof. Ancuţa Norocel, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI