Dezbatere privind măsurile necesare pentru asigurarea unei educaţii incluzive

> Acţiunea a vizat copiii din cătunul Ţîmpoceni şi s-a derulat în cadrul proiectului „Împreună pentru o şcoală incluzivă”

Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava (CenRes) derulează proiectul „Împreună pentru o şcoală incluzivă”, finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021 – Active Citizens Fund România.

„Proiectul urmăreşte abordarea problemelor de segregare şcolară din cătunul Ţâmpoceni şi împuternicirea comunităţii pentru a se implica activ în procesul decizional pentru accesul la o educaţie incluzivă şi de calitate a copiilor de etnie romă. Proiectul s-a desfăşurat în perioada martie 2023 – aprilie 2024”, după cum se precizează într-un comunicat de presă al CenRes. Astfel, a fost facilitat accesul la educaţie pentru 40 de copii din comunitate prin intermediul unor activităţi educative remediale, cu accent pe scris, socotit şi educaţie civică.

În data de 24 aprilie 2024, a avut loc, la Suceava, o dezbatere privind măsurile necesare pentru asigurarea unei educaţii incluzive pentru toţi copiii din cătunul Ţîmpoceni, prin îmbunătăţirea accesului la educaţie şi reducerea riscului de abandon şcolar timpuriu în această comunitate. La discuţii au luat parte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Suceava şi reprezentanţi ai comunităţii rrome. Participanţii au realizat un schimb de idei şi perspective pentru a avansa în realizarea obiectivelor comune.

Printre participanţii la eveniment s-au numărat: Amedeia Viţega (Consiliul Judeţean Suceava), Nicoleta Daneliuc (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava), primarul comunei Păltinoasa Eduard-Rudolf Wendling, Alina Neagu (Instituţia Prefectului Judeţul Suceava), Lucian Dimitriu (Inspectoratul Şcolar Judeţean), dar şi reprezentanţi ai ANITP – CR Suceava, Avocatul Poporului, DSP şi mediatori şcolari din judeţ.

Această iniţiativă este un pas important în asigurarea unui mediu adecvat pentru dezvoltarea şi accesul copiilor din cătunul Ţâmpoceni la şcoală şi reflectă angajamentul continuu al celor de la CenRes şi al Asociaţiei Institutul Bucovina faţă de educaţia şi binele comunităţii.

Proiectul este derulat de Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava (CenRes) şi beneficiază de o finanţare în valoare de 49.998,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informaţii accesaţi Eeagrants.org. Informaţii despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la Activecitizensfund.ro.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI