Gheorghe Flutur, alături de ministrul de Externe la Târgul „Bucovina turistică”

> De acum vom organiza în ţară şi străinătate multe târguri de acest fel, cu port popular, cu tradiţii, cu meşteri, a anunţat, la Câmpulung Moldovenesc, şeful administraţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, duminică, de la Câmpulung Moldovenesc, în prezenţa ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, o nouă ofensivă de promovare turistică a Bucovinei.

„Mulţumesc Guvernului României că ne bagă în seamă, că vine la noi şi astăzi este un semn de preţuire” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că împreună cu ministrul de Externe a fost pe platoul munţilor Rarău, au avut o întâlnire cu primarii şi a vizitat Muzeul Lemnului din Câmpulung şi au participat şi la spectacole din cadrul Festivalului Internaţional „Întâlniri bucovinene”.

„Bucovina e o stare de spirit”

„Bucovina e o stare de spirit şi au venit aici participanţi din Ucraina, din nordul Bucovinei, au venit din Polonia, Ungaria, Republica Moldova. Şi noi mergem la ei. Cultura, obiceiurile adună oameni” a declarat Flutur.

El a remarcat că, din Ucraina, echipele de artişti aveau mai mult dansatoare, pentru că ,„bărbaţii sunt pe front”.

„Asta te îndeamnă să se gândeşti cu compasiune la fraţii şi vecinii noştri din Ucraina şi să ne rugăm să se termine mai repede acest război nedrept” a spus Gheorghe Flutur.

El a anunţat şi deschiderea târgului de turism care va fi itinerant în ţară şi străinătate.

„Am deschis un târg de turism «Bucovina turistică». Veţi vedea standuri din toate staţiunile turistice ale judeţului Suceava. Suceava este judeţul care are cele mai multe staţiuni turistice, 25, din care patru sunt de interes naţional. Mai nou am primit avizul pentru Organizaţia de Management a Destinaţiei Bucovina. Vrem să lucrăm asociaţi ca să promovăm mai puternic Bucovina, să vină oamenii şi să rămână mai multe zile în Bucovina. Din acest moment vom organiza în ţară şi străinătate multe târguri de acest fel cu port popular, cu tradiţii, cu meşteri” a declarat preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a arătat că în această structură sunt alături Camera de Comerţ, USV, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Direcţia Silvică, Salina Cacica şi că doreşte să se alăture şi hergheliile de cai.

Potenţialul turistic al Bucovinei este imens

„Potenţialul turistic al Bucovinei este imens şi îmi doresc să dinamizăm şi mai mult turismul. Anul trecut am avut peste jumătate de milion de turişti în judeţul Suceava, ceea ce este o creştere puternică” a spus preşedintele CJ Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur, a transmis ministrului de Externe că se poate baza pe Suceava.

„Aşa cum pe Suceava s-au putut baza la greu vecinii noştri când au avut şi au încă probleme cu războiul, aşa se pot baza şi la bine, la promovare, la punere în valoare a autenticului” a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că un important atu al zonei este ospitalitatea.

„Când am scris pe poarta de intrare în judeţ «Hai în Bucovina!», am scris pentru că avem foarte multe motive, iar noi trebuie să fim gazde bune, aşa cum le şede bine bucovinenilor ospitalieri, cu o gastronomie excepţională a bucovinencelor noastre care ne fac cinste în ţară şi peste hotare” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI