„La Suceava aveţi deja modelul aproape complet de UPU”

inaugurare upu„Astăzi asistăm la un pas major pentru Suceava, dar şi pentru Medicina de Urgenţă, noua Unitate de Primire a Urgenţelor”, a declarat ieri, la Suceava, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, cu prilejul inaugurării acestei secţii, modernizată şi extinsă.

La festivitatea organizată cu acest prilej, s-au aflat autorităţi judeţene, locale, conducerea spitalului, medici şefi de secţii, reprezentanţi ai ISU, de la Ambulanţa Suceava, CAS şi DSP. „Sistemul de urgenţe ne-a adus pe toţi la o masă cu un singur interes: să servim cât mai bine pe cei care au nevoie. Singur nu poţi realiza nimic, ai nevoie de echipă, ai nevoie de oameni care să creadă într-o idee”, a spus dr. Arafat. El a adăugat că noua Unitate de Primire Urgenţe înseamnă pentru personalul medical o atmosferă mult mai bună de lucru, dar mai important este că pentru pacienţi va însemna foarte mult. „Eforturile făcute de Ministerul Sănătăţii, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, de autorităţile judeţului Suceava, de toţi colegii care lucrează în sistem, au dus ca la Suceava să aveţi deja modelul aproape complet de UPU. Între ce era şi ce este acum aici este incomparabil, se vede o diferenţă majoră între vechiul UPU şi noul UPU care va asigura condiţii de calitate şi siguranţă mult mai mari pacienţilor care vin, va oferi condiţii de muncă mult mai normale medicilor şi asistenţilor şi va putea atrage medici şi asistenţi aici”, a declarat dr. Arafat. El a primit din partea preşedintelui CJ, Cătălin Nechifor, diploma de cetăţean de onoare al judeţului, gest de care s-a declarat foarte onorat. „Sunteţi primul judeţ care îmi oferă diploma de cetăţean de onoare, mulţumesc mult”.

Cătălin Nechifor: „Vă mulţumesc foarte mult pentru că sunteţi oameni dedicaţi, pentru că sunteţi oameni cu suflet”

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, „prin prisma unui om care a trecut prin spital recent”, că indiferent câte lucruri s-ar face în plan de finanţare sau în plan de achiziţii cea mai mare resursă sunt oamenii: „Sunteţi slujitorii unui sistem care aveţi grijă ca ceea ce încercăm noi să asigurăm, ca resursă financiară, să ajungă, într-adevăr, la cei care sunt cu nevoi multiple. Vă mulţumesc foarte mult pentru că sunteţi oameni dedicaţi, pentru că sunteţi oameni cu suflet. Ne-am învăţat să acuzăm prea mult, să călcăm în picioare, să desconsiderăm oameni, a venit momentul să învăţăm să mulţumim din nou, pentru că important este ca, în ceea ce facem, să corectăm ce e de corectat şi să mergem mai departe”.

Managerul SJU, ec. Vasile Rîmbu, a prezentat noua Unitate de Primire Urgenţe, precizând că lucrările de modernizare şi extindere, precum şi dotarea la ultimele standarde ale tehnicii erau necesare în contextul reglementărilor actuale, lucrările cifrându-se la 13,6 milioane lei. Rîmbu a arătat că a fost dublată suprafaţa serviciului, de la 800 mp la circa 1900 mp, iar toate modificările survenite au avut ca scop crearea unui spaţiu adecvat atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal, şi asigurarea celor mai bune servicii medicale, dar mai ales reducerea timpului de aşteptare. Vasile Rîmbu consideră că cea mai importantă şi mai preţioasă resursă a UPU este cea umană, precizând că tot ce s-a realizat la UPU şi în spital, în general, „nu ar avea valoare dacă nu promovăm respectul”, referindu-se atât la respectul între cadrele medicale, al acestora faţă de pacienţi şi al pacienţilor, cât şi aparţinătorilor faţă de personal. De altfel, în curtea spitalului şi în faţa SJU au fost instalate indicatoare cu însemnul RESPECT. Rîmbu a mulţumit celor care s-au implicat în realizarea proiectului, cărora le-a oferit diplome de excelenţă şi medalii. Au primit astfel de diplome directorul general al Direcţiei Generale pentru Monitorizare, Control Operaţional şi Inspecţia Activităţii Serviciilor de Ambulanţă şi UPU, dr. Călin Alexandru, coordonator UPU-SMURD Iaşi, prof. univ. dr. Diana Carmen Cimpoeşu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, inspectorul-şef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, directorul interimar al SAJ Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, directorul interimar al DSP Suceava, Andrei Ianovici, preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, membri ai CA al SJU Suceava, membri ai Consiliului Director al SJU, şefi ai secţiilor şi compartimentelor spitalului, personal, personal medical al UPU.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI