Doctoriţa de la Oncologie acuzată de luare de mită în formă continuată a fost trimisă în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, medic specialist oncolog, cercetată în stare de control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată – 280 de acte materiale.

Potrivit anchetatorilor, inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului de oncologie medicală al Spitalului Judeţean Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuia să fie realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022 – 19.01.2023 a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20.660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora.

Aflăm că în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 470 de euro, 7.750 de lei şi încă 1.200 de lei ridicate de la inculpată, precum şi asupra bunurilor ridicate din Ambulatoriul de oncologie medicală din cadrul Spitalului Judeţean cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziţie domiciliară.

Precizăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (N.B., D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI