Israelul anunţă că i-a propus mişcării palestiniene Hamas „o opţiune” pentru a prelungi armistiţiul

Israelul i-a propus mişcării islamiste palestiniene Hamas o „opţiune” pentru a prelungi armistiţiul început vineri şi care ar urma să expire astăzi la ora 07:00 (05:00 GMT), a anunţat ieri un purtător de cuvânt al guvernului israelian, potrivit AFP. „Vrem să primim 50 de ostatici suplimentari după această noapte”, a declarat Eylon Levy.

O sursă egipteană din domeniul securităţii a declarat că cele două părţi beligerante lucrează la detaliile unei prelungiri.

Cele două tabere au reafirmat că ostilităţile sunt departe de a fi încheiate. „Campania pentru a pune capăt Hamas şi a ne aduce acasă ostaticii va fi reluată de la finalul armistiţiului”, a dat asigurări Levy. „De îndată ce cadrul (acordului) se va fi terminat, Israelul îşi va urmări deplin cele trei obiective: să elimine Hamas, să se asigure că Fâşia Gaza nu va mai fi niciodată o ameninţare pentru securitatea Israelului şi să elibereze toţi ostaticii”, a subliniat reprezentantul executivului israelian.

Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, au susţinut că luptătorii săi sunt „pregătiţi” în cazul reluării ostilităţilor.

În total, 58 de ostatici au fost eliberaţi din Fâşia Gaza începând de vineri, dintre care 39 de cetăţeni israelieni şi 19 străini.

Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, în mare majoritate civili, au fost ucise în atacul lansat la 7 octombrie de comandouri ale mişcării islamiste Hamas, de o violenţă şi o amploare fără precedent în istoria Israelului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI