Primarul din Suceviţa, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului

> El va executa, la Marginea sau Moldoviţa, şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii

Curtea de Apel Suceava a decis, joi, condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, a primarului comunei Suceviţa, Dorin Ioan Pînzar, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

El a fost condamnat, în aprilie, de Judecătoria Rădăuţi la pedeapsa de 250 zile – amendă penală, respectiv la 15.000 de lei.

Curtea de Apel Suceava a admis, joi, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi împotriva sentinţei penale nr. 351 din 12.04.2023 a Judecătoriei Rădăuţi pronunţată în dosarul nr. 3019/285/2022 şi a desfiinţat în totalitate sentinţa penală, iar în rejudecare a dispus condamnarea lui Pînzar Dorin Ioan la pedeapsa un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de un an de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani ce se calculează de la data pronunţării deciziei.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Marginea sau la Primăria Moldoviţa (instituţia va fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Suceava). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI