Potrivit şefului administraţiei judeţene Gheorghe Flutur

Cazinoul din Vatra Dornei este un exemplu concret al parteneriatului dintre CJ Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că în aceste zile, la Cazinoul Băilor de la Vatra Dornei, au loc ultimele pregătiri pentru Ziua Bucovinei.

Şeful administraţiei judeţene a anunţat că, totodată, Consiliul Judeţean Suceava, prin Muzeul Naţional al Bucovinei, amenajează o expoziţie de excepţie despre istoria Bucovinei.

„Este o expoziţie foto-documentară în cea mai mare parte, dar şi cu documente expuse în original care se referă la perioada de la 1775, anul ocupării de către austrieci a Bucovinei, până la 1945, sfârşitul celui de-al doilea război mondial. La subsolul clădirii cazinoului sunt aduse cele mai importante piese ale sculptorului bucovinean Ion Mândrescu” a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit lui, expoziţia va rămâne spre a fi vizitată (de la 28 noiembrie a.c.) o perioadă lungă de timp, oferind o veritabilă lecţie „de istorie mai puţin cunoscută a Bucovinei”.

„Aceste realizări au fost înfăptuite datorită parteneriatului dintre CJ Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, parteneriat care, sunt convins, este şi soluţia viitorului atât în direcţia consolidării patrimoniului cultural religios existent, cât şi în crearea de noi edificii, dar şi în ce priveşte evenimentele pentru suceveni şi pentru cei care ne calcă pragul. Complexul Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei este un exemplu concret în această direcţie” a declarat ieri Gheorghe Flutur. (N.B.)

Etichete:

Un comentariu

  1. Este o mare realizare pentru Țara Dornelor. Multe mulțumiri merită și trebuie aduse celor mulți și mărunți binevoitori, binefăcători și oameni frumoși la suflet, care au pus umărul la construcția acestui edificiu și a Băilor Dorna, care au avut inițiative cetățenești și au făcut demersuri pentru renovare, care au pus suflet, zile și nopți, un gând și o vorbă bună pentru asta. Mulți dintre aceștia nu vor fi menționați niciodată într-un album. Felicitări tuturor!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI