Activităţi de prevenire a consumului de droguri

> Peste 450 de elevi au fost informaţi despre riscuri şi despre serviciile de asistenţa specializată pentru tinerii care se confruntă cu probleme legate de consumul de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Suceava anunţă că desfăşoară activităţi interactive în şcoli, pentru sensibilizarea elevilor la pericolele consumului de substanţe.

În perioada 10 – 16 noiembrie a.c., Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, parte a Agenţiei Naţionale Antidrog, a organizat o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri în şcolile din municipiul şi judeţul Suceava. Peste 450 de elevi şi cadre didactice au participat la aceste iniţiative interactive, menite să ofere informaţii esenţiale despre riscurile şi consecinţele negative ale consumului de alcool, tutun şi droguri.

Specialiştii CPECA Suceava au avut ca obiectiv principal conştientizarea elevilor asupra impactului negativ al consumului de substanţe şi promovarea unui comportament sănătos. Participanţii au primit informaţii detaliate despre efectele nocive ale drogurilor, precum şi despre serviciile de asistenţă specializată disponibile la nivel local, menite să sprijine tinerii care se confruntă cu probleme legate de consumul de substanţe.

Ni s-a precizat că aceste activităţi fac parte dintr-un program extins derulat pe tot parcursul anului şcolar, în care specialiştii CPECA Suceava vor colabora constant cu elevii, realizând diverse iniţiative de prevenire a consumului de droguri. Scopul final este de a sensibiliza tinerii şi de a-i conştientiza cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de substanţe, încurajând astfel evitarea debutului sau amânarea acestuia.

„Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava rămâne angajat în eforturile de a construi o comunitate sănătoasă şi de a oferi suportul necesar tinerilor pentru a-şi construi un viitor fără dependenţe” ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI