„Cafeneaua ştiinţei”

> Astăzi, vor fi prezentate rezultatele ştiinţifice ale cercetătorilor din Suceava pe nişa de tehnologie şi sănătate

Centrul de orientare, asociere şi consiliere în cariera de cercetător Coach USV anunţă că organizează miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 18:30, evenimentul „Cafeneaua ştiinţei” – o discuţie despre rezultatele ştiinţifice de vârf ale cercetătorilor din Suceava, atât din mediul academic, cât şi din mediul privat. Aflăm că tematica principală este legătura dintre tehnologiile de ultimă generaţie şi domeniul sănătăţii. Evenimentul are loc la librăria Alexandria din cartierul George Enescu, municipiul Suceava.

Astfel, sucevenii vor avea ocazia să afle direct de la profesionişti despre rezultatele notabile din cercetare, dar şi despre perspective privind inovaţia în domeniul medicinii prin prisma noilor tehnologii. Vor prezenta: dr. Alina Melinte, prof. dr. Mircea Oroian, prof. dr. Mihai Covaşă şi reprezentanţi ai firmei ASSIST Software.

„Ne bucurăm că avem ocazia să aducem în faţa publicului profesionişti desăvârşiţi care au obţinut rezultate importante în domeniul cercetării pe aceste două nişe esenţiale în societatea de astăzi: tehnologie şi sănătate. Consider că este extrem de important ca rezultatele ştiinţifice să fie cunoscute de publicul larg. În final, cu toţii beneficiem, într-un mod sau altul, de munca profesorilor şi cercetătorilor şi de descoperirile făcute” a declarat prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, director al Centrului de orientare, asociere şi consiliere în cariera de cercetător pentru regiunea de Nord-Est a României.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Ni s-a precizat că evenimentul „Cafeneaua ştiinţei” este parte din proiectul Coach USV, finanţat prin PNRR, care vizează sporirea atractivităţii mediului academic şi de cercetare în cadrul comunităţii, prin îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă în carieră a cercetătorilor din regiunea de Nord-Est a României, integrarea unor cercetători din străinătate în spaţiul academic regional, amplificarea interesului tinerilor (elevi, studenţi, doctoranzi) pentru cariera academică şi de cercetare şi promovarea susţinută a rezultatelor cercetării către publicul larg şi comunitatea locală. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI