„Aşa nu mai merge!”

Viceprimarul Lucian Harşovschi nu acceptă scuzele firmelor care execută asfaltări în Suceava

> Dacă nu respectă termenele, vor avea de suferit şi constructorii, nu doar sucevenii

Viceprimarul Lucian Harşovschi a transmis firmelor de construcţii care au contracte de lucrări pentru modernizarea sau reabilitarea străzilor din municipiul Suceava că nu acceptă nicio scuză privind nerespectarea graficelor de lucrări.

„Aţi avut o vară întreagă. Aţi început în iulie şi timp de patru luni de zile s-a stat şi s-a aşeptat!” a reproşat viceprimarul unui constructor cu lucrări pe strada Luceafărului.

Viceprimarul le-a transmis constructorilor că acum este contract nou, care prevede penalităţi şi că va face propunere de sancţionare în caz că…

Harşovschi a subliniat că lucrările „s-au lungit prea mult” şi că locuitorii din zonă „au suferit prea mult”.

În discuţia cu un localnic, viceprimarul a spus că firmele se plâng că nu au oameni suficienţi, dar că aceasta nu e problema municipalităţii care a încheiat cu firma un contract pe care aceasta trebuie să-l respecte.

Viceprimarul a discutat cu angajaţii care turnau asfalt şi le-a spus că se pare că doar împinşi de la spate lucrează.

„Doar împinşi de la spate se fac anumite lucruri şi nu cred că e normal. Voi transmite clar conducerilor acestor societăţi comerciale cu care avem contract că aşa nu mai merge şi că trebuie să respecte termenele. Au un contract nou, iar dacă nu vor respecta termenele nu vor mai putea veni la următoarea licitaţie şi vom aplica penalităţi. Voi face această propunere cu mâna mea, iar dacă nu vor înţelege vor suporta consecinţele” a spus Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a remarcat că înainte de prima ninsoare, vineri, „i-a luat hărnicia” pe constructori şi au încercat să finalizeze lucrările pe strada Luceafărului. Între timp a nins, iar apoi utilajele au rămas în zăpadă, după ce timp de 4 luni s-au mişcat „foarte, foarte încet”.

„Din păcate, este puţin probabil să finalizeze lucrările anul acesta. Dar pe noul contract voi fi şi mai categoric. Iar dacă nu se respectă condiţiile, vor avea de suferit şi constructorii, nu doar sucevenii din cauza lor. Continuăm din primăvară, dar nu în ritmul acesta!” a promis Lucian Harşovschi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI