Secretarul general al NATO se declară îngrijorat de retorica secesionistă din Bosnia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat ieri îngrijorat de retorica secesionistă din Bosnia şi de interferenţa străină în această ţară, inclusiv de cea venită din partea Rusiei, potrivit agenţiilor de presă Reuters şi Hina.

El s-a referit la anunţurile repetate ale liderului sârb bosniac Milorad Dodik conform cărora Republica Srpska, entitatea sârbă din Bosnia, va face eforturi pentru a se uni cu Serbia vecină. „Acest lucru subminează stabilitatea şi împiedică reformele”, a afirmat Stoltenberg, adăugând că toţi liderii politici trebuie să lucreze pentru a apăra unitatea, a construi instituţii naţionale şi a realiza reconcilierea. „NATO rămâne hotărâtă să sprijine parcursul euro-atlantic al Bosniei; fiecare ţară are dreptul de a-şi alege aranjamentele de securitate, fără nicio interferenţă străină”, a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice după o întrevedere cu şefa executivului bosniac, Borjana Kristo.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI