A nins abundent în mai multe zone ale judeţului

> Potrivit Prefecturii, circulaţia pe principalele căi rutiere din judeţ „s-a desfăşurat fără blocaje majore, în condiţii de iarnă”

 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod galben valabilă pentru judeţul nostru de sâmbătă dimineaţă şi până duminică dimineaţă, fiind vizate cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului. Potrivit ANM, eram informaţi că, în jumătatea estică a teritoriului şi la munte, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25 – 35 l/mp şi, izolat, de peste 50 l/mp. Ni se spunea că la munte, mai ales, zăpada urma să se depună în straturi consistente…

Iată că avertismentele meteorologilor s-au adeverit, a venit iarna, s-a circulat în condiţii de iarnă.

DRDP Iaşi anunţase, sâmbătă, la ora 8:20, că un blocaj temporar s-a produs pe DN 17, pe sectorul cuprins între localităţile Ilişeşti şi Păltinoasa, pe fondul ninsorilor abundente. Potrivit sursei citate, echipele Secţiei Drumuri Naţionale Suceava interveniseră în scurt timp pentru restabilirea circulaţiei. Aflam că, pe sectorul respectiv, traficul se desfăşura în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundentă, pe carosabil existând strat de zăpadă frământat de aproximativ un centimetru.

În acelaşi interval de timp, ninsori abundente erau semnalate şi pe alte sectoare de drum din judeţul nostru, mai ales în zonele muntoase.

Din cauza ninsorii abundente (ningea viscolit), în Pasul Palma, pe DN 17A, se intervenise cu un utilaj cu lamă şi cu material antiderapant pentru menţinerea circulaţiei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţase apoi, la ora 9:10, că circulaţia rutieră fusese reluată pe DN 17, între km 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, unde anterior mai multe autovehicule au rămas blocate, din cauza zăpezii depuse pe carosabil. Şi această sursă informa că se intervenea constant pe drum, cu utilaje de deszăpezire, dar că se circula în condiţii dificile.

Prefectura Suceava a anunţat, sâmbătă, la prânz, că circulaţia pe principalele căi rutiere din judeţ se desfăşura fără blocaje, dar în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate, în zona de responsabilitate a SDN Suceava se acţionase începând cu ora 4:00 pe toate sectoarele de drum din administrare, în vederea menţinerii fluenţei circulaţiei, cu 31 utilaje (6 proprii, 25 ale prestatorului de servicii), utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, deja fiind consumate 156 tone sare.

În zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc continua să ningă pe toate sectoarele de drum. Carosabilul era umed pe DN 17, DN 17B, DN 2E, respectiv umed cu porţiuni de zăpadă frământată de 0-1 cm pe DN 17A şi DN 18.

Ni s-a precizat că se acţiona în continuare, permanent, cu 24 de utilaje echipate cu lamă şi răspânditor pentru îndepărtarea zăpezii şi prevenirea poleiului, până la spre orele prânzului zilei de sâmbătă fiind utilizate peste 200 tone de sare.

Ieri, la orele prânzului, Prefectura Suceava a transmis că în perioada avertizării meteorologice cod galben de vreme severă (cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului) ce a fost valabilă în judeţ până duminică, 19 noiembrie, ora 10:00, circulaţia pe principalele căi rutiere din judeţ „s-a desfăşurat fără blocaje majore, în condiţii de iarnă”.

La momentul respectiv eram informaţi că, pe majoritatea sectoarelor de drum naţional şi judeţean, carosabilul era umed, „la negru”, cu excepţia unor porţiuni de drum judeţean din zona de munte, unde carosabilul era acoperit cu un strat subţire de zăpadă măcinată. (N.B., D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI