Lucrările de reabilitare a Cazinoului din Vatra Dornei au fost recepţionate

> Clădirea va fi sfinţită de IPS Calinic şi PS Damaschin Dorneanul, de Ziua Bucovinei

Cea mai amplă lucrare de reabilitare a clădirii Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, monument construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, a fost recepţionată la data de 15 noiembrie a.c., „după finalizarea unui complex proces de consolidare şi restaurare desfăşurat în ultimii ani, prin care a fost readusă în lumină arhitectura deosebită a edificiului considerat timp de un secol cea mai frumoasă construcţie din Bucovina” a anunţat ieri Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Potrivit sursei citate, datorită importanţei şi unicităţii monumentului la nivel regional şi naţional – clădirea fiind una emblematică pentru judeţ – s-au depus eforturi constante şi susţinute în vederea redării frumuseţii de odinioară.

Comisia lucrărilor de recepţie a fost formată din reprezentanţi ai Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, ing. Ciprian Muscă (preşedinte al comisiei) şi pr. Viorel Ilişoi, delegaţi ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Mihaela Bogleş şi pr. Ştefan Mihalcea, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Cultură Suceava, ai Inspectoratului Judeţean de Construcţii şi ai Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Suceava. Au mai fost prezenţi specialişti în construcţii şi instalaţii, membri ai echipei de proiect, precum şi delegaţi ai firmei de construcţii care s-a ocupat de lucrările de reabilitare a monumentului.

Au fost vizitate încăperile parterului, sala mare, prevăzută cu o scenă şi balcon pe latura opusă (loc în care aveau loc spectacole, festivităţi, proiecţii de film ş.a.), saloanele, încăperile anexe de la mezanin, dar şi demisolul, care presupune funcţionalităţi generale (spaţii tehnice şi de depozitare).

Inaugurarea oficială a clădirii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este programată pentru 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei, când complexul va fi sfinţit de cei doi ierarhi ai eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar. Vom reveni. (N.B., D.L.; Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI