Nişte condiţii, nişte căţei

> L.D. CLEMENT

…Dar salariaţii care au protestat în ultimele zile au făcut-o nu doar pentru lefuri mai bune, ci şi pentru condiţii de muncă mai bune, aspect mai rar adus astfel la cunoştinţa publicului. Printre altele, după cum s-a văzut (iar din informaţiile noastre situaţia este extinsă şi în structuri care oficial nu-şi dau pe-afară nemulţumirile), a fost vorba despre mulţime de ore suplimentare (fireşte că neplătite). Într-o idee s-ar zice că, pentru a-ţi păstra postul, ca slujbaş tre’ să faci tot ce e cazul; că de aia te bucuri de asemenea slujbă! Într-o altă idee, plonjând în adâncul chestiunii, se poate constata că abonaţii la suplimentare sunt chiar cei care ştiu meserie şi susţin structura.

Cei care rămân fără experienţă până la adânci bătrâneţi (eventual reuşind să rămână salariaţi şi dincolo de vârsta pensionării ori chiar de pensionarea propriu-zisă) n-au de-a face, rup uşa la două după ce au sosit la nouă; încurcă, sunt în plus în chestie… Apoi nevoia de suplimentare este dictată şi de realitatea că, pe ici pe colo, rămân posturi neocupate nu doar fiindcă nu-s scoase la concurs din raţiuni de economii interne, ci şi deoarece, chiar şi scoase la concurs, nu-s ocupate. Fiindcă-s pentru trudă, bătăi de cap, alte riscuri (eventual şi pentru că nu-s plătite ca-n alte structuri ori domenii). Iar adesea – e până şi asta de înţeles!!! – candidatul vrea leafă, nu muncă. Iar acesta este doar una dintre situaţiile care ne-au fost semnalate. La muncă egală salariu egal? Da, egalitate; dar – potrivit fabulei – nu pentru căţei!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI