Într-un interval de 24 de ore

82 de migranţi au vrut să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

> Ei erau transportaţi cu autovehicule de marfă sau călătoreau pe jos > Migranţii proveneau din Siria, Etiopia, Pakistan, India, Maroc, Sri Lanka, Bangladesh, Turcia, Afganistan

82 de cetăţeni stăini au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce voiau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. Ei erau transportaţi în camioane cu marfă sau au fost prinşi când voiau să treacă frontiera pe jos, a informat ieri Poliţia de Frontieră, citată de MEDIAFAX.

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II şi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au prins, în anterioarele 24 de ore – în trei camioane cu marfă sau pe jos – 82 cetăţeni din mai multe state care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru control, înainte de a ieşi din ţară, doi cetăţeni turci şi un român, aflaţi la volanul unor camioane de transport de marfă din Turcia şi România.

Aceştia transportau, potrivit documentelor, mobilă, profile de aluminiu şi containere, pentru societăţi comerciale din Germania, Danemarca şi Polonia.

După controlul poliţiştilor de frontieră, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, 70 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state – Siria, Etiopia, Pakistan, India, Maroc, Sri Lanka, Bangladesh şi Turcia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În cursul nopţii respective, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos în direcţia statului vecin.

Poliţiştii s-au deplasat către persoanele care nu îşi justificau prezenţa în zonă, iar după cercetări s-a stabilit că este vorba de 12 persoane din India, Etiopia şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, intrate legal în România.

Poliţiştii de frontieră au anunţat că fac cercetări pentru trafic de migranţi în cazul şoferilor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI