O tânără a fost obligată să se prostitueze în Suceava

> Ea primea în schimb şi ţigări cu marijuana pentru clienţi, dar şi pentru consum propriu

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii august 2023, trei dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie a.c., ar fi aderat şi cea de-a patra persoană, scopul fiind exploatarea unei persoane majore.

Asupra persoanei vătămate, aceştia ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică (violenţă fizică, manipulare sentimentală şi diverse modalităţi de control), determinând-o pe tânăra respectivă să presteze servicii sexuale contra cost, în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Ploieşti, Târgovişte, Constanţa şi Suceava.

Totodată, liderul grupului ar fi pus la dispoziţia tinerei droguri de risc (canabis), atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că două dintre persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei şi pentru alte două persoane (una dintre ele bănuită, membră a grupului infracţional organizat), asigurând, astfel, supravegherea victimei, pentru menţinerea de către lider a controlului asupra ei, inclusiv zădărnicirea încercărilor de a se întoarce la domiciliu.

În cursul zilei de marţi, persoanele bănuite au fost depistate în trafic, în timp ce s-ar fi deplasat către municipiul Iaşi, în vederea plasării persoanei vătămate pentru practicarea prostituţiei.

Am fost informaţi că, de asemenea, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Vrancea şi Iaşi, astfel fiind descoperiţi şi ridicaţi 2.500 de lei, o cantitate de substanţă vegetală (canabis), cinci telefoane mobile şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 13 noiembrie a.c., procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea celor patru persoane, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI