Proteste spontane la DSP şi AJOFM Suceava

Ieri, timp de 20 de minute, între orele 11:00-11:20, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Judeţeană Suceava, angajaţi ai instituţiei s-au unit într-un protest spontan, prin care şi-au manifestat dezacordul total faţă de maniera în care sunt trataţi.

Proteste similare ale angajaţilor au fost relatate de mass media, în cursul zilei, la nivelul întregii ţări, la sediile multor altor direcţii de sănătate.

Circa 30-40 de salariaţi ai DSP Suceava, indiferent de forma fiecăruia de angajare, funcţionar public sau personal contractual, şi-au clamat astfel păsurile, care au fost, de altfel, înscrise pe pancartele pe care le-au afişat: „Suntem cea mai discriminată şi nesusţinută categorie de salariaţi din sectorul de sănătate!”, „Muncă egală = salarii egale!”, „Mereu sacrificaţi şi niciodată respectat!”, „Nu toţi bugetarii au salarii nesimţite!”, „Fără discriminări între categorii de personal!”, „Aceeaşi lege, aceeaşi funcţie, acelaşi salariu!”…

Tot ieri, angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, în urma unui protest similar, spontan, au transmis, printr-un comunicat, că doresc respect şi „condiţii de muncă adecvate pentru profesionişti“. Declarându-se de-a dreptul istoviţi de numeroasele ore suplimentare şi nemulţumiţi de salariile considerate „nedrepte”, aceştia afirmă că sunt dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară şi că merită recunoaşterea cuvenită.

„Priviţi în jurul vostru şi veţi vedea oameni epuizaţi, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se doreşte a fi unul corect. Suntem profesionişti, suntem dedicaţi şi suntem demni de respect şi recunoaştere. Avem dreptul la un trai decent şi la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta!” se arată în comunicatul emis de angajaţii AJOFM Suceava.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că alţi colegi, din alte ministere, beneficiază de beneficii şi salarii mai consistente, în timp ce ei se confruntă „cu batjocură şi dispreţ” din partea guvernanţilor.

„Aşadar, spunem «Ajunge!». Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimaţi şi trataţi discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie condiţii de muncă adecvate, personal suficient pentru a face faţă cerinţelor activităţii noastre şi o remunerare pe măsura activităţii depuse” declară angajaţii de la AJOFM Suceava.

Printre revendicările lor se numără un tratament echitabil, remunerare corectă în funcţie de efortul şi responsabilităţile asumate, condiţii de muncă adecvate şi personal suficient, pentru a face faţă volumului de muncă.

Este subliniată necesitatea unui mediu de lucru sănătos şi sigur, precum şi alocarea resurselor necesare pentru a desfăşura activitatea în mod eficient.

Angajaţii AJOFM Suceava au transmis un apel public pentru sprijin, solicitând solidaritatea publicului şi a colegilor din diverse sectoare. Ei îşi exprimă convingerea că, uniţi în voce şi acţiune, pot determina schimbările necesare pentru a fi trataţi cu respect şi recunoaştere pentru munca lor dedicată. (D.L.; N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI