Încă o amendă de 70.000 de lei aplicată firmei din Dorneşti, pentru depozitări de deşeuri de origine animală pe un teren agricol

 > Firma a mai fost amendată cu 100.000 de lei

Garda de Mediu Suceava a anunţat, luni, că, în urma unei sesizări telefonice cu privire la depozitări de deşeuri de origine animală pe un teren agricol din comuna Dorneşti, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava s-au deplasat la faţa locului în data de 10 noiembrie a.c., unde au constatat eliminări neconforme de deşeuri de origine animală generate din activitatea proprie a unei societăţi.

În consecinţă, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 70.000 lei, conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Aflăm că prin actul de control încheiat s-au impus şi măsuri în vederea remedierii deficienţelor constatate, respectiv vizând ridicarea deşeurilor de origine animală pentru eliminarea acestora prin incinerare în instalaţii autorizate în acest sens şi respectarea modului privind gestionarea deşeurilor proprii.

Reamintim că în cursul zilei de joi, săptămâna trecută, ca urmare a unei sesizări formulate de News Bucovina, cu privire la deversări de ape uzate şi depozitări de deşeuri de origine animală pe un teren agricol din comuna Dorneşti, comisari din cadrul GNM – CJ Suceava s-au deplasat la faţa locului, unde s-au constatat deversări neconforme de ape uzate tehnologice provenite din activitatea de abatorizare desfăşurată de operatorul respectiv, precum şi unele abandonări/depozitări de deşeuri de origine animală.

În consecinţă, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 100.000 lei, conform prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin actul de control încheiat s-au impus măsuri în vederea remedierii deficienţelor constatate, respectiv desfiinţarea conductei de evacuare a apelor uzate tehnologice, aducerea terenului la folosinţa iniţială, precum şi eliminarea conformă a deşeurilor de origine animală, prin incinerare în incineratorul autorizat al societăţii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI