La Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

Lavinia Grabovschi şi David Dan – Miss şi Mister Boboc

Datorită muncii depuse de organizatori şi generozităţii sponsorilor acestui an, mult aşteptatul bal al bobocilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, organizat pe data de 10 noiembrie, a fost într-adevăr un succes. Acesta a putut fi apreciat de 850 de spectatori, fie ei elevi, cadrele didactice sau invitaţi ai evenimentului. Gazda spectacolului, clubul Vente, a surprins într-o răcoroasă seară de vineri show-ul desfăşurat pe tema „Imago Mundi” sau „Imaginea Lumii”, temă ce a pus publicul, concurenţii, dar până şi organizatorii într-o stare de interes continuă în ceea ce priveşte minunăţiile lumii noastre.

La preselecţiile pentru alegerea bobocilor au luat parte numeroşi doritori. În urma unui interviu, la care bobocii s-au prezenat şi au avut posibilitatea de a-şi arăta talentele şi abilităţile, au fost aleşi 16 boboci. Apoi s-au format perechile, 8 la număr, iar prin tragere la sorţi, fiecărei echipe i s-a atribuit o ţară. Ţările care au fost reprezentate în cadrul spectacolului au fost: Germania, Anglia, Republica Moldova, Mexic, România, SUA, Serbia şi Ucraina.

Aşteptările au fost mari încă de la început, atât de la cei implicaţi, cât şi de la cei ce urma să fie spectatori, părinţi, profesori, colegi, finanţatori, astfel încât biletele pentru Balul Bobocilor s-au epuizat timp de două zile. La spectacol, perechile de boboci participante au reuşit să transpună într-o manieră extraordinară imaginea şi cultura ţării pe care au reprezentat-o.

Acest lucru a fost posibil datorită implicării fiecăruia, dar şi a profesorilor sau elevilor mai mari, care i-au ajutat în acest eveniment complet nou pentru ei. Elevii claselor a XII-a a au dat dovadă de implicare, organizare şi maturitate, reuşind să gestioneze şi să coordoneze diferite departamente (artistic, tehnic, financiar), încât show-ul de vineri seara să fie unul cu adevărat spectaculos şi armonios. Evenimentul a fost divers nu doar din punct de vedere cultural, dar şi prin prisma coloanelor sonore, dansurilor şi a videoclipurilor de prezentare.

Tinerii au avut nevoie, cu siguranţă, de îndrumare. Modelul şi călăuza elevilor implicaţi în organizarea şi în desfăşurarea acestui proiect, dar şi regizorul spectacolului a fost prof. George Checheriţă. El a demonstrat încă odată că, prin muncă şi seriozitate, se poate ajunge la rezultate impresionante. Alături de el, cel care a dat dovadă de o răbdare de fier şi devotament în vederea obţinerii unui spectacol cu adevărat reuşit din punct de vedere artistic a fost Andrei Podariu. El s-a ocupat de coregrafiile tinerilor, prin intermediul cărora au dus spectacolul la cote înalte.

Toţi concurenţii la concursul de Miss & Mister Boboc CAB 2023 au aşteptat momentul final al spectacolului, pentru a auzi câştigătorii serii. Cu sufletul la gură, au aflat că, de fapt, au rămas cu toţii câştigători, fiecare primind câte un titlu reprezentativ: Eleganţă, Frumuseţe, Spontaneitate, Inteligenţă, Naturaleţe, Originalitate, Popularitate şi, nu în ultimul rând, Miss şi Mister Boboc, titluri câştigate de Grabovschi Lavinia şi Dan David.

„Timpul s-a scurs neobservat, toţi fiind prinşi de feeria momentului, dar, la final de spectacol, am fost fost copleşiţi de amploarea a ce am reuşit să facem în câteva săptămâni de muncă. Bineînţeles că felicitările din partea colegilor şi profesorilor pentru ce am reuşit să facem împreună nu au încetat să apară” a fost vocea colectivă a organizatorilor de clasa a XII-a. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI