Conform primarului Ion Lungu

Noua clădire pentru învăţământul gimnazial de la CN „Petru Rareş” va fi gata până la sfârşitul anului

> În aceasta vor învăţa, într-un singur schimb, 140 de elevi

 Primarul Ion Lungu ne-a informat ieri că „se lucrează bine” la noua clădire pentru învăţământul gimnazial de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, aceasta urmând a fi finalizată până la data de 31 decembrie a.c., în contextul în care este construită cu fonduri europene (POR) aferente exerciţiului financiar 2014 – 2020.

„Aşa cum merg lucrările, am convingerea că vom termina acest obiectiv de investiţii până la sfârşitul anului” a declarat Ion Lungu.

Edilul-şef a adăugat că sunt în licitaţie dotările pentru „noua şcoală” şi că, totodată, „se lucrează intens” la proiectul privind reabilitarea înspre eficienţă energetică a cantinei şi internatului CN „Petru Rareş”.

În perioada din urmă, potrivit informaţiilor anterioare, s-a lucrat la şarpantă, la instalaţiile sanitare, instalaţiile de încălzire şi cele de climatizare ale clădirii în care urmează a învăţa, într-un singur schimb, 140 de elevi.

Reamintim, contractul cu finanţare europeană aferent proiectului de construire, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, a unui corp de clădire cu săli de clasă şi cu laboratoare pentru gimnaziu a fost parafat la începutul lunii octombrie 2021. Valoarea investiţiei este de 6,26 de milioane de lei, proiectul fiind declarat eligibil în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Acesta include, printre altele, edificarea unui corp de clădire cu parter şi patru etaje, cu destinaţie săli de clasă şi laboratoare pentru gimnaziu, realizarea instalaţiilor şi reţelelor de utilităţi, achiziţionarea de mobilier şi dotări aferente activităţii didactice.

În prima decadă a lunii martie 2023, a fost semnat şi contractul de lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a cantinei-internat a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI