După începerea ninsorilor

Echipaje de deszăpezire acţionau ieri în zona de munte a judeţului

Drumarii acţionau ieri în zona de munte, pentru curăţarea carosabilului în urma ninsorii.

Potrivit DRDP Iaşi, pe DN 17, în zona Pasului Tihuţa, la limita judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud, echipele Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Câmpulung Moldovenesc interveniseră „în baterie”, cu două autobasculante şi un utilaj multifuncţional de tip Unimog, dotate cu lamă şi raspânditor de material antiderapant.

În zona de munte, SDN Câmpulung Moldovenesc a acţionat cu 10 utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, cât şi pentru prevenirea producerii poleiului, fiind răspândite 15 tone de sare, ne-a informat Prefectura Suceava.

S-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare în Pasul Tihuţa, la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud, lapoviţă şi ploaie în celelalte zone, a precizat sursa citată.

În zonă se înregistrau şi ieri ninsori moderate şi carosabil cu zăpadă frământată în strat de 0-2 cm, la o temperatură a aerului de -1° C şi o viteză a vântului de aprox. 30 km/h.

În restul judeţelor Moldovei ploua…

Judeţul Suceava era, de duminică dimineaţa, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt.

Meteorologii informau că în zona Carpaţilor Orientali va ninge moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60 – 80 km, iar la altitudini mai mari de 1.700 m, peste 90 – 110 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI