Ioan Balan compară PNI „Anghel Saligny” cu „Utilităţi şi mediu” al PSD Suceava

> Potrivit lui, comunităţile vor avea gaz natural fără împovărarea pe vecie a localităţilor

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a declarat, miercuri, după începerea în judeţ a contractărilor pentru aducţiuni de gaz natural prin PNI „Anghel Saligny” iniţiat de PNL şi Gheorghe Flutur, că înţelege frustrarea celor din PSD Suceava care încă duc povara proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu” izvorât… „din serile bahice când se bea whisky cu borcanul”.

Contractul de finanţare pentru proiectul de aducţiune de gaze naturale în comunele Adâncata şi Hănţeşti a fost semnat, miercuri, în prezenţa primarilor celor două comune, a ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a deputatului PNL de Suceava Ioan Balan.

Parlamentarul liberal sucevean a declarat, după ceremonia semnării, că este o zi importantă pentru cele două comunităţi, pentru că prin investiţia care se face populaţia va beneficia de gaz natural.

„Este o investiţie pentru creşterea nivelului de trai a locuitorilor din cele două comune, dar este şi o investiţie foarte importantă pentru dezvoltarea economică. Este încă o dovadă că Programul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» promovat de PNL are succes” a spus deputatul.

Ioan Balan a arătat că PNI „Anghel Saligny” este un program naţional la care şi-a adus contribuţia liderul liberal sucevean Gheorghe Flutur, încă de la iniţiere.

„Înţeleg pe de o parte frustrarea celor de la PSD pentru că încă duc povara proiectului «Suceava – Utilităţi şi mediu», proiect izvorât din serile bahice când se bea whisky cu borcanul, proiect în urma căruia peste 60 de primării sucevene sunt în imposibilitatea de a-şi încheia anul financiar. Ce nenorocire pe acele comunităţi care încă şi astăzi plătesc credite şi dobânzi fără ca acele comunităţi să beneficieze de gaz metan!” a spus Ioan Balan.

Potrivit lui Ioan Balan, acum se prezintă dovada că PNI „Anghel Saligny” a fost gândit „corect” la nivel naţional şi judeţean, „de un om care ştie administraţie, nevoile comunităţilor locale, iar lucrurile sunt bine făcute şi funcţionale şi fără a îndatora pe vecie acele comunităţi”.

„Satisfacţia noastră, a administraţiei liberale, este că în perioada următoare vom avea multe comunităţi locale care vor semna contracte fără să se ţină cont de culoarea politică, ci doar de beneficiul cetăţeanului” a declarat Ioan Balan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI