La Palatul Copiilor Suceava

Noi echipamente de laborator

În ziua de azi, tehnologia avansează la o viteză uluitoare, iar educaţia în domeniul informaticii devine tot mai importantă pentru viitorul tinerilor. Din fericire, încă există oameni dedicaţi, care nu încetează să ne surprindă, precum un fost elev al Palatului Copiilor Suceava, din generaţia anilor 2000. Arătându-şi recunoştinţa pentru experienţa şi pregătirea sa în domeniul informaticii, dobândite în cadrul cercului de informatică al Palatului, el nu s-a limitat doar la cuvinte de mulţumire, ci a hotărât să facă o schimbare semnificativă pentru viitorul instituţiei.

Cercul de Informatică al Palatului Copiilor Suceava este un loc în care tinerii pasionaţi de tehnologie şi programare se pot dezvolta şi învăţa. Cu toate acestea, o problemă importantă era reprezentată de dotarea laboratorului, care folosea aparatură veche de peste 15 ani şi mobilier degradat. Fostul nostru elev, care şi-a dezvoltat abilităţile în acest mediu, a decis să nu lase problema nerezolvată şi să acţioneze în direcţia schimbării. El a donat o sumă consistentă, din care au fost achiziţionate atât laptopuri noi, cât şi piese de mobilier, care să înveselească laboratorul de informatică, creând un mediu de lucru şi mai prietenos pentru elevi.

Schimbarea adusă de acest om pasionat a avut un impact semnificativ nu doar asupra laboratorului, ci şi asupra întregului Palat al Copiilor Suceava. Acest exemplu de determinare şi dorinţă de a face o diferenţă în educaţie arată că tinerii au puterea să schimbe viitorul şi să contribuie la dezvoltarea comunităţii lor. De menţionat că laboratorul de informatică este utilizat de două cercuri, Cercul de Jurnalism şi Cercul de Informatică, fiind frecventat de peste 180 de elevi.

Cercul de informatică al Palatului Copiilor Suceava are acum o bază modernă şi potenţialul de a forma viitori specialişti în tehnologie şi programare, care să contribuie la dezvoltarea societăţii în era digitală. (ŞTEFANIA ŞOIMAN, prof. coordonator Cerc Informatică; ALEXANDRA CUZA, prof. coordonator Cerc Jurnalism)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI