Răspuns din PNL Suceava pentru deputatul PSD Gheorghe Şoldan:

Picaţi în penibil, mă gândesc la vorba aceea despre câinii care latră la tren…

> Niculai Barbă se întreabă dacă astfel de atacuri „demagogice” ar putea aduce voturi celui care le iniţiază

Atacul deputatului PSD de Suceava Gheorghe Şoldan la preşedintele PNL şi CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost taxat dur din PNL Suceava, de vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

„Domnule Şoldan, văd că aţi început deja campania electorală. Pentru noi nu este o noutate stilul dumneavoastră, dar aş dori să vă atrag respectuos atenţia că picaţi în penibil cu acest tip de atacuri şi mă gândesc la acea vorbă, pe care am auzit-o la noi în Bucovina, cu câinii care latră la tren” a spus Barbă.

Potrivit acestuia, „ştie o ţară întreagă”, după cum ştiu şi liderii PSD, cât a susţinut Gheorghe Flutur programele de dezvoltare ale României şi ale judeţului.

„A fost unul dintre susţinătorii Programului «Anghel Saligny» şi a avut numeroase întâlniri cu primarii pentru a-i încuraja sa facă proiecte, tot timpul subliniind eforturile primarilor. Repet, ale primarilor. Gheorghe Flutur a fost cel care, practic, a deblocat realizarea Autostrăzii Moldovei, A7, Paşcani –Suceava – Siret, proiectul iniţial fiind doar până la Paşcani. Apropo, puteţi afla că s-a întocmit şi acordul de mediu. Şi încă o veste bună pentru suceveni – şi sper că şi pentru dumneavoastră, domnule Şoldan – este că pe 22 noiembrie, la CJ Suceava, are loc o dezbatere publică pentru tronsonul Suceava – Siret al autostrăzii A7” a adăugat Barbă.

El a explicat că acest lucru înseamnă că s-a finalizat studiul de fezabilitate şi pentru acest tronson.

„Da, domnule Şoldan, şi în toate acestea regăsim implicarea nemijlocită a domnului Gheorghe Flutur. A prevăzut cu mâna lui, aş putea spune, în Programul de Guvernare PNL-PSD, tronsonul de autostradă «uitat», iar apoi, prin demersurile care au putut fi făcute, iată că este asigurată finanţare prin fonduri europene” a mai spus Barbă.

„Am convingerea că populaţia judeţului Suceava nu va da voturile cuiva doar pentru nişte poze pe care le face în birouri cu lideri de la Centru”, crede Barbă.

În ceea ce priveşte centurile ocolitoare, el spune că CJ Suceava s-a ocupat de proiectul cel mai presant, de la Gura Humorului, şi că s-a scurtat cu 2 ani procedura.

„Vorbiţi despre centura oraşului Gura Humorului de parcă nu aţi şti (eu cred că ştiţi prea bine) că, fiind pe un drum naţional, este atributul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (ministru PSD, ştiţi la fel de bine), dar, cu toate acestea, Gheorghe Flutur a avut în vedere rutele ocolitoare ale oraşelor din judeţ şi a solicitat ministerului posibilitatea de a se ocupa CJ Suceava de realizarea documentaţiei la cea mai aglomerată zonă a judeţului, cea de la Gura Humorului. Iar o astfel de lucrare nu se face de azi pe mâine (ca să ştiţi). CJ Suceava a demarat procedurile imediat ce a avut acordul ministerului. Au urmat aproape 10 luni, termenul legal pentru licitaţia la acest tip de lucrări. Apoi, un an de zile s-a lucrat la studiul de fezabilitate, au fost două dezbateri publice, s-a stabilit lista pentru exproprieri, urmează autorizaţia de mediu, fără de care nu poate începe procedura de licitaţie. Ce trebuie să se ştie este că prin implicarea domnului Flutur şi a CJ Suceava, aşa cum aţi văzut, s-a scurtat cu 2 ani toată această procedură” a precizat Barbă.

„Acum aşteptăm hotărârea de guvern cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei ca să se poată scoate la licitaţie executarea lucrărilor la centură, având două benzi pe sens, în regim de autostradă. O lucrare mare, într-o zonă de munte, care va ocoli oraşul Gura Humorului şi va fluidiza traficul în zonă” a mai spus Niculai Barbă.

El i-a reamintit deputatului PSD că, în ceea ce priveşte Cazinoul Vatra Dornei, Gheorghe Flutur s-a preocupat de acest obiectiv de pe vremea când era aproape o ruină.

„A fost mereu aproape de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, instituţia Consiliului Judeţean Suceava având un rol important în reabilitarea acestui obiectiv, aşa cum a fost şi în cazul consolidării şi protejării altor monumente din judeţul Suceava, biserici sau mănăstiri – Humor, Arbore, Râşca, Probota, Putna, Voroneţ, Pătrăuţi, Bălineşti, Suceviţa, Moldoviţa, Bogdana; biserici de lemn, muzee – la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Siret, Suceava. Mai doriţi să enumăr? Enumăr! Cetatea Scaun a Sucevei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ,«Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava, Aeroportul «Ştefan cel Mare» Suceava. Mai şi vorbiţi de Aeroport. Ce era Aeroportul până a veni Gheorghe Flutur? Aţi văzut că din 2016 a crescut de 17 ori numărul de pasageri? Sau aţi văzut că au fost anulate nişte curse şi hai, că e momentul de atac. Penibil. De parcă nu aţi şti că astfel de lucruri se pot întâmpla oricând într-o economie de piaţă” a spus Barbă.

El se întreabă dacă deputatul PSD chiar consideră că astfel de atacuri îi vor aduce aprecierea electoratului.

„Consideraţi, mă tem, că astfel de atacuri o să vă aducă voturi? Vă consideraţi a fi, astfel, cumva, «salvatorul» Sucevei? Eu cred că oamenii nu pot fi derutaţi cu declaraţii demagogice şi că rezolvarea problemelor judeţului nu ţine jocul hazardului. Pentru oameni cred că e bine să vorbească faptele pe care le faci, nu zâmbetul sau strângerile de mână din poze. Apropo, domnule Şoldan, mâine (miercuri – n.red.) se mai semnează la Bucureşti un contract pentru judeţul Suceava. Pregătit? Cu tot ce trebuie?” a transmis Niculai Barbă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI