Voitinel

Copil de 14 ani la volan, iar mama… pe scaunul pasagerului!

Un copil de 14 ani a fost prins la volan în Voitinel. Mama acestuia, care se afla pe locul din dreapta-faţă, a recunoscut că i-a încredinţat maşina să o conducă.

Potrivit anchetei, marţi, în jurul orei 22:20, poliţiştii SPR 4 Gălăneşti, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza satului Voitinel, pe DC Voitinel, au observat că din sens opus se deplasa un autoturism marca Kia. La vederea echipajului de poliţie, acesta a virat brusc stânga, intrând pe sens opus şi oprind la aproximativ 5 metri de autospeciala de poliţie.

La volanul vehiculului a fost identificat un copil de 14 ani, din Voitinel, iar pe locul de pasager dreapta a fost identificată mama acestuia, în vârstă de 38 de ani, care a declarat verbal că ea i-a dat băiatului autoturismul… să îl conducă pe drumurile publice.

Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliţiei Române cu privire la autoturismul respectiv, stabilindu-se că acesta are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 5 septembrie a.c., iar poliţa de asigurare este de asemenea expirată.

În cauză a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei. Proprietara în acte a autoturismului a fost sancţionată pentru lipsa poliţei de asigurare obligatorie, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faţă de copil şi, respectiv, „încredinţarea spre conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, faţă de mamă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI