Armata israeliană a anunţat că a lovit o celulă teroristă în Liban

> Hezbollah va răspunde „dublu” la atacurile asupra civililor libanezi

 Armata israeliană a anunţat ieri că a lovit o presupusă celulă teroristă în Liban care a încercat să lanseze rachete antitanc în direcţia Israelului, relatează dpa. Pentru moment nu se ştie dacă au existat morţi sau răniţi în urma atacului israelian.

Forţele israeliene au atacat o poziţie Hezbollah mai devreme marţi pentru a „contracara o ameninţare”, însă armata nu a dezvăluit despre ce ameninţare este vorba. Explozii puternice s-au auzit în zonă şi sirenele au sunat la o bază militară a ONU. Surse ONU au declarat pentru dpa că forţele de menţinere a păcii s-au retras în adăposturi.

O sursă de securitate libaneză a declarat că artileria israeliană a lovit zone din apropiere de satul Mais al-Jabal şi în urma loviturilor mai multe plantaţii de măslini au fost cuprinse de flăcări.

Separat de acest incident, un parlamentar al Hezbollah, Ali Fayyad, a declarat că gruparea militantă libaneză va răspunde „dublu” la orice atac al Israelului asupra civililor după o lovitură care a ucis trei copii şi pe bunica lor duminică în sudul Libanului, transmite Reuters. „Rezistenţa va răspunde dublu la orice agresiune care vizează civili”, a spus Ali Fayyad la înmormântarea celor patru libanezi ucişi duminică în sudul Libanului. Mişcarea „nu şi-a arătat încă toată greutatea”, a adăugat el, referindu-se la acest puternic grup susţinut de Iran. El nu a detaliat.

Comentariile reflectă situaţia volatilă de la graniţa israeliano-libaneză, unde confruntările mortale între trupele israeliene şi luptătorii Hezbollah susţinut de Iran alimentează temerile asupra unui război regional mai larg în timp ce Israelul invadează Fâşia Gaza.

De la începutul conflictului din Gaza pe 7 octombrie, au existat ciocniri transfrontaliere repetate, în cea mai gravă escaladare între ambele părţi de la cel de-al doilea război din Liban, în 2006. Confruntări zilnice au loc între armata israeliană şi militanţii Hezbollah puternic înarmaţi, care au legături cu Hamas. Au existat victime de ambele părţi, inclusiv civili şi jurnalişti.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI