Incident de mediu la cariera „Măgura” din Pojorâta

> SC Construcţii Feroviare SA Iaşi a fost amendată cu 100.000 de lei

Garda de Mediu Suceava a anunţat aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei pentru o firmă care a exploatat prin folosirea de explozibili piatră dintr-o carieră din Pojorâta.

Potrivit sursei citate, în perioada 30-31 octombrie a.c., cariera „Măgura” din localitatea Pojorâta a fost locul unui incident de mediu în urma lucrărilor de exploatare a pietrei desfăşurate de SC Construcţii Feroviare SA Iaşi, prin intermediul unei societăţi locale. În urma utilizării explozibilului pentru dislocarea pietrei, în data de 31 octombrie 2023, zona a fost afectată de o serioasă poluare, cauzată de pulberi în suspensie, provocând disconfort locuitorilor din apropiere.

Societatea a fost sancţionată de Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu pentru nerespectarea tehnologiei de exploatare prevăzute în autorizaţia de mediu. Prin aplicarea prevederilor OUG 195/2005, SC Construcţii Feroviare SA Iaşi a primit o amendă în valoare de 100.000 de lei.

De asemenea, comisarii GNM – CJ Suceava au anunţat că vor notifica Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava în legătură cu nerespectarea condiţiilor din actele de reglementare în ceea ce priveşte aceste lucrări de exploatare a pietrei la cariera „Măgura”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI