Trecători pe lângă nepieritoare clipe…

„A fost un frumos şi reuşit eveniment cultural, datorită invitaţilor speciali, dar şi a oamenilor sensibili şi frumoşi prezenţi în sală. Prin sinceritatea şi lumina degajată am reuşit, împreună, cu bucurie, să oprim timpul, pentru două ore şi să ne lăsăm în voia cuvintelor şi notelor muzicale dătătoare de linişte sufletească. Vă mulţumesc din suflet, prieteni, pentru timpul minunat petrecut împreună!”

Aşa a transmis, post festum, scriitorul Constantin Horbovanu – pe care l-aş „cataloga” drept un cetăţean foarte serios care ne invită să… luăm oamenii şi vremurile aşa cum sunt, cu zâmbete, spre profundă luare aminte – după evenimentul de vineri al lansării celei mai noi cărţi pe care o semnează: „Confesiunile unui trecător”, ed. Cygnus 2023.

Prespun că a fost şi va rămâne special faptul că a avut la lansare aşa de mulţi suporteri că nici n-au încăput cu toţii în sala marilor evenimente a Bibliotecii Bucovinei, căci cu greu şi pe îndesate au încăput acolo şi pe de lături prietenii săi – întru treaba f.f. serioasă ce înspre zâmbete autorul o face de zeci de ani – de la Cernăuţi, Iaşi, Dorna, Câmpulung Moldovenesc şi Vama, de la Fălticeni şi Suceava, între care, printre cei mai din urmă m-am bucurat să mă număr. Însă – înţeleg să dau socoată dintr-un rând din spate, unde am reuşit să mă încap – nu doar numărul lor va fi fost de reţinut, cât emoţiile şi îmbrăţişările noastre de trecători pe care Constantin Horbovanu a izbutit să-i ţină în loc preţ de vreo două ceasuri adânci, cu înţelepte zăloage în calea uitărilor. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI