Deputatul Ioan Balan în Parlament:

Gheorghe Flutur a reuşit să schimbe cu totul înfăţişarea judeţului

 ...să promoveze proiecte de infrastructură şi de dezvoltare economică, să creeze un climat atractiv pentru operatorii economici

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan susţine, printr-o declaraţie politică în Parlament, că preşedintele PNL Suceava Gheorghe Flutur a reuşit în numai câţiva ani să schimbe cu totul înfăţişarea judeţului, să promoveze proiecte de infrastructură şi de dezvoltare economică, să creeze un climat atractiv pentru operatorii economici.

„«Ce ştii să faci sau unde ai mai lucrat?» este întrebarea pe care un angajator i-o adresează frecvent unui tânăr absolvent de 19-20 de ani, de parcă angajatorul nu ar cunoaşte deja răspunsul la întrebare. Din nefericire, şomajul în rândul tinerilor nu este numai o problemă greu de eliminat la nivelul României, ci este un fenomen generalizat la nivelul Uniunii Europene. Unu din cinci tineri nu are loc de muncă şi nici perspective să se angajeze foarte repede” a spus Ioan Balan.

El a declarat însă că se bucură foarte mult că, la insistenţele parlamentarilor liberali, învăţământul profesional şi cel profesional-dual au fost relansate, după o decizie mai veche prin care se desfiinţaseră şcolile de arte şi meserii.

„Mă bucur, de asemenea, că pe lângă facilităţile fiscale pe care noi, parlamentarii liberali, le-am creat pentru angajatorii implicaţi în susţinerea învăţământului profesional-dual, Ministerul Educaţiei a reuşit să obţină, din fonduri PNRR, realizarea mai mult campusuri de învăţământ profesional-dual în întreaga ţară. Sunt măsuri benefice pentru viitorul profesional al tinerilor care, până mai ieri, se gândeau doar la cum să plece din ţară” a mai spus Ioan Balan.

Deputatul liberal este de asemenea mândru că la Suceava sunt condiţii pentru investiţii.

„Echipa liberală de la Suceava, condusă de preşedintele Gheorghe Flutur, a reuşit în numai câţiva ani să schimbe cu totul înfăţişarea judeţului, să promoveze proiecte, de infrastructură, de dezvoltare economică şi să creeze un climat atractiv pentru operatorii economici. Astăzi avem la Suceava aproape tot ceea ce are nevoie un investitor: avem aeroport la standarde internaţionale, avem utilităţi de cea mai bună calitate, drumuri judeţene reabilitate, servicii publice superioare şi, în curând, vom avea şi autostrăzile mult aşteptate” a spus Ioan Balan.

Mai mult, el susţine că alături de parcul industrial de la Suceava, Consiliul Judeţean Suceava a creat, la Siret, împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, un parc ştiinţific şi tehnologic care aşteaptă atât investitori, cât şi tineri care să fie calificaţi şi integraţi rapid în câmpul muncii.

„Salut iniţiativa preşedintelui Gheorghe Flutur care, împreună cu directorii de unităţi de învăţământ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, a demarat discuţii în vederea identificării celor mai bune mecanisme pentru implicarea elevilor şi absolvenţilor în învăţământul profesional-dual care se dezvoltă în parcurile industriale din judeţul Suceava. Este un pas deosebit de important pentru a sprijini tinerii să aibă un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor şi de a susţine angajatorii să aibă forţa de muncă bine calificată, de care au atâta nevoie” a concluzionat Ioan Balan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI