Potrivit DJDP Suceava

Zidurile cât gardul de pe marginea drumului de la Stroieşti sunt rigole deschise „în concordanţă cu reglementările în vigoare”

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Suceava a făcut precizări ca urmare a unui materialul publicat de News Bucovina privind nemulţumirile localnicilor din Stroieşti legate de modul în care se modernizează drumul judeţean care traversează localitatea.

Aceştia au spus că le sunt afectate accesele în curte prin ridicarea drumului, dar şi că sunt zone unde apele pluviale se vor bloca.

În replică, directorul general adjunct la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, Alin-Ioan Cioban, a informat că, urmare a imaginilor publicate în presa locală şi naţională pe DJ 209 D în localitatea Stroieşti, drumul este în modernizare şi are la bază un proiect de execuţie întocmit de un proiectant şi verificat de un verificator atestat conform legislaţiei în construcţii.

„Traseul drumului supus modernizării se suprapune peste traseul existent a cărui lăţime se modifică de la şapte la zece metri” a menţionat Cioban.

El a explicat că în zonele sesizate de presă configuraţia terenului este în profil mixt şi a impus proiectantului adoptarea unor soluţii care să permită scurgerea apelor în lungul drumului, cât şi racordarea acestora la terenul existent deopotrivă cu asigurarea accesului proprietarilor de pe ambele părţi ale drumului.

„Rigolele deschise adoptate şi confundate cu ziduri sunt în concordanţă cu reglementările în vigoare privind proiectarea rigolelor având de asemenea rol de protecţie pentru zonele adiacente drumului” a mai spus Cioban.

Directorul general adjunct al DJDP Suceava a subliniat că execuţia lucrărilor este în desfăşurare, iar situaţia poate cauza „disconfort temporar”, până la finalizarea lucrărilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI