Primarul Ion Lungu:

Lucrările CNI la baza sportivă şi creşa de copii au fost sistate

> Se mai lucrează pe şantierul sălii polivalente, care nu va fi însă gata la timp

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că două obiective realizate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în municipiul Suceava, respectiv baza sportivă şi creşa de copii, au lucrările sistate, dar că încă se lucrează la sala polivalentă, unde s-a terminat de turnat şi al şaselea radier (după cum v-am informat în ediţia de ieri – n.red.) şi urmează să se toarne stâlpii de susţinere.

„Conform ordinului de începere a lucrărilor, lucrarea ar trebui să se termine în 7 august 2024, lucru care nu se va întâmpla” a declarat Ion Lungu.

El a explicat că întârzierea ar fi determinată de faptul că, la cererea Primăriei Suceava, s-a schimbat soluţia de încălzire, „speriaţi de preţul gazului metan mare care şi acum nu e foarte mic”.

Edilul-şef a spus că încălzirea se va realiza prin pompe de încălzire şi panouri fotovoltaice.

„Eu sunt mulţumit de modul cum merg lucrările. Sigur, sperăm să mai putem lucra în măsura în care vremea ne va permite acest lucru” a declarat Ion Lungu.

El a mai spus că sistarea lucrărilor la două obiective CNI a fost determinată de lipsa banilor.

„Toţi trăim în această ţară. Ştim că sunt situaţii financiare delicate. Avem două obiective la care efectiv nu se lucrează, discutăm despre baza sportivă şi de creşă. În lege spune că, dacă se epuizează creditele bugetare, se emite o înştiinţare să nu se mai lucreze. La două obiective nu se lucrează, iar la un obiectiv, sala polivalentă, care e cel mai important, din ceea ce rezultă aici, au credite bugetare şi se lucrează. Prin ordonanţa care a apărut se sistează lucrările prin CNI care nu au finanţare până în anul 2024” a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a recunoscut că a anunţat iniţial că baza sportivă va fi inaugurată anul acesta, dar că e imposibil, deoarece s-au sistat lucrările. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI