Ucraina denunţă cel mai mare atac rusesc de la începutul anului

> Peste 100 de localităţi vizate

Ucraina a anunţat ieri că Rusia i-a bombardat peste 100 de localităţi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr într-un singur raid de la începutul anului, relatează France Presse.

De la începutul invaziei în februarie 2022, forţele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra oraşelor şi satelor ucrainene situate în apropiere de liniile frontului, transformând în ruine multe dintre ele în estul ţării. „În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 de localităţi din zece regiuni”, a declarat într-un mesaj postat pe reţele de socializare ministrul de interne ucrainean Igor Klimenko. „Acesta este cel mai mare număr de localităţi vizate într-un singur raid de la începutul anului”, a indicat el.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali exprimă temeri că Rusia şi-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurilor energetice ale ţării înainte de venirea iernii, aşa cum a făcut-o anul trecut.

În bombardamentele de noaptea trecută a fost ucisă o persoană în regiunea Harkov (nord-est) şi o alta în regiunea Herson (sud), au comunicat responsabili locali.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat la rândul lor miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone ruseşti lansate pe parcursul nopţii trecute.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au doborât două drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kursk, la frontiera cu Ucraina.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI