Ion Lungu se aşteaptă la situaţii de criză în fiecare an

> Noi nu am mai trăit aşa ceva, COVID, boli infecţioase, război şi alte chestii; cred că trebuie să ne obişnuim cu ele, a declarat ieri edilul-şef al municipiului Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că oamenii trebuie să se obişnuiască cu diferite situaţii de criză care se petrec în ultimii ani, respectiv pandemie, război şi criză economică.

El a spus că anul acesta este pentru prima dată când guvernul nu face rectificare

bugetară şi că, deşi situaţia financiară a municipalităţii „nu este dezastruoasă”, lucrurile „merg mai greu”.

„Sunt anumite categorii bugetare care nu se mai finanţează. Altele se finanţează în limita lunilor ianuarie – septembrie. O să încheiem anul aşa cum se poate şi sperăm să fie mai bine de anul viitor” a spus Lungu.

Întrebat cum va percepe populaţia cheltuirea banilor pentru evenimente fastuoase cum ar fi Ziua Bucovinei, Ion Lungu a răspuns că nu este vorba de evenimente chiar atât de fastuoase şi că pentru Ziua Bucovinei cheltuielile prevăzute, de 375.000 de lei, sunt la jumătate faţă de costurile spectacolului organizat în februarie la împlinirea a 635 de ani de atestare documentară sau în iunie la Zilele Sucevei.

„Nu am periclitat în niciun fel populaţia. Cu ce am periclitat populaţia?” a întrebat Ion Lungu, când i s-a cerut să justifice cheltuielile pentru asemenea spectacole.

Primarul crede că situaţiile de criză vor urma în următorii ani, dar că, şi în aceste condiţii, trebuie marcate „anumite evenimente”.

„Noi, generaţiile mai tinere, nu am trăit aşa ceva. COVID, boli infecţioase, război şi alte chestii. Cred că trebuie să ne obişnuim cu ele. Dacă mergem aşa, în fiecare an se întâmplă câte ceva. Criză economică…” a menţionat primarul.

El a afirmat că de Ziua Bucovinei nu vor fi „evenimente sfidătoare”, dar că, indiferent de vremuri, trebuie să fie marcate anumite evenimente. (N.B.)

Un comentariu

  1. Zice primaru?
    Pai incalzirea globala si extraterestrii au fost lasati pentru mai tirziu sau ii tine ascunsi in huburile alea de business?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI