Consultare publică în municipiul Suceava privind construirea unei centuri ocolitoare circulare

Consilierul local USR Dan Nichiforel a anunţat, marţi, că deschide o consultare publică privind necesitatea construirii unei centuri ocolitoare circulare a municipiului Suceava.

„Suceava are nevoie de o centură ocolitoare circulară («ring» al Sucevei, pe scurt). Un astfel de «ring» ar descongestiona şi fluidiza traficul pe axul central, prin eliminarea automobilelor aflate în tranzit” a spus consilierul local.

Dan Nichiforel a prezentat un plan al respectivei centuri ocolitoare, cu precizarea că un segment (desenat cu albastru pe harta respectivă – n.red.) nu a fost încă soluţionat.

 „Există două planuri unde trebuie acţionat: eliminarea tranzitului prin oraş şi eliminarea blocajelor din intersecţii. În ceea ce priveşte primul aspect, soluţia despre care vorbesc de vreo doi ani şi nu este luată în seamă se numeşte ring-ul Sucevei, adică o şosea de centură circulară de 360 de grade, cum are municipiul Rădăuţi. La aeroportul din Salcea vin şi de-acolo pleacă anual câte 700.000 de maşini. Toate maşinile tranzitează oraşul la orele la vârf. Dacă nu discutăm serios despre acest ring şi despre o posibilitate de a-l face într-un timp cât mai scurt, pur şi simplu amăgim cetăţenii. Ne trebuie o soluţie sănătoasă. Ar fi o şosea de centură pe partea de nord, care s-ar cupla cu cea existentă în partea de vest de-acum patru ani, dar rămâne descoperită partea de sud-est. Fără acest inel (…ring – n.red.), eliminarea tranzitului şi mai ales a tranzitului greu din centru şi din zona de răsărit a municipiului Suceava nu se face” a declarat consilierul local.

Potrivit lui Dan Nichiforel, varianta construirii unor sensuri giratorii nu este fezabilă, indiferent că vor fi folosite şi sisteme inteligente de semaforizare. Potrivit lui, toate eforturile ar trebui concentrate pe o investiţie în realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI