O nouă expoziţie a Memorialului Ipoteşti

Colaborarea dintre Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” şi Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani a vizat, în timp, domenii diverse: de la spectacole şi expoziţii la scrierea în comun de proiecte şi schimburi de experienţă, devenind un parteneriat reciproc avantajos.

Pe 15 iunie 2023, Memorialul Ipoteşti a vernisat în holul Cinematografului „Unirea” prima sa expoziţie – un documentar foto al taberei de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”. În aceeaşi zi instituţiile au propus şi o proiecţie: „Copyright Poetic” – ultima înregistrare a lui Ion Caramitru recitând din Mihai Eminescu.

În continuarea parteneriatului, începând cu data de 25 octombrie 2023, în holul Cinematografului „Unirea” Botoşani, Memorialul Ipoteşti prezintă publicului spectator expoziţia „Nichita Stănescu 80”. Realizată în 2013 din iniţiativa Muzeului Naţional al Literaturii Române Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naştere şi a 30 de ani de la moartea poetului, expoziţia itinerantă a fost vernisată în cadrul evenimentului „Nichita Stănescu – omul, portrete şi vieţi trăite”, organizat cu prilejul Zilelor Eminescu, ediţia iunie 2013.

Donată Memorialului Ipoteşti graţie parteneriatului între cele două instituţii de cultură, expoziţia cuprinde manuscrise şi fotografii ale poetului Nichita Stănescu alături de prieteni, fiecare fotografie fiind însoţită de câte un poem reprezentativ, materiale documentare din arhiva Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti şi din arhiva Dora Stănescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI