Sondaj Avangarde pentru Suceava:

Prăbuşire majoră pentru PSD

> Acum, partidul are cel mai mic scor din istorie, la jumătate faţă de alegerile parlamentare din 2016 > PNL şi-a menţinut scorul electoral, iar ALDE a crescut de patru ori

Directorul casei de sondare a opiniei publice Avangarde, Marius Pieleanu, a prezentat, la Antena 3, rezultatele unui sondaj realizat în mai multe judeţe, între care şi Suceava, potrivit căruia PSD înregistrează o prăbuşire la jumătate din scorul obţinut în alegerile parlamentare din 2016.

Este vorba despre o cercetare realizată pe şapte judeţe mari din România.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dumneavoastră personal cu ce partid politic aţi vota?”, rezultatele pentru judeţul Suceava se prezintă astfel: PSD – 26%; PNL – 26%; ALDE – 24%; România 100 – 13%; USR – 4%; Pro România – 3%; PMP – 2%; Altul – 2%.

Rezultatele prezentate de Marius Pieleanu arată astfel o prăbuşire la jumătate din scorul obţinut de PSD Suceava în alegerile parlamentare din 2016 şi cel mai mic scor electoral din istoria formaţiunii în judeţ.

PSD a avut în alegerile din 2016 un scor electoral de 49,91% din voturi, iar acum intenţia de vot este de doar 26%, potrivit sondajului.

De altfel, PSD Suceava nu a mai avut un asemenea scor electoral de la înfiinţare, cel mai mic fiind în alegerile parlamentare din 1996 – 29,59%.

În anul 2000, PSD Suceava obţinea 40,77% din voturi, iar în anul 2004 era votat de 41,33% dintre suceveni. În anul 2008 PSD Suceava a fost votat de 30,83% dintre alegătorii din judeţ, iar în 2012, când a candidat sub sigla USL, scorul electoral înregistrat a fost de 59,41%. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI