Cu finanţare PNRR

Patru blocuri din centrul Sucevei vor intra în renovare energetică

 Primarul Ion Lungu anunţă adjudecarea „unei licitaţii importante pentru renovarea energetică a clădirilor rezidenţiale multifamiliale din zona centrală a municipiului Suceava”. În cauză este un contract în valoare de 9,87 de milioane de lei, lucrări urmând a fi făcute la patru blocuri. Este vorba despre blocul 1 A de pe strada Dimitrie Onciul nr. 10, blocul 1 B de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 6, blocul 1 C de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8 şi blocul Hotel, cu patru scări, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 4.

„Iată că s-a adjudecat o licitaţie pentru reabilitarea blocurilor rezidenţiale din zona centrală. Aşa după cum am mai precizat, au mai fost licitaţii care nu s-au adjudecat, dar sperăm să demareze cât mai repede aceste lucrări, să putem schimba la faţă zona centrală a oraşului” a punctat Ion Lungu.

Proiectul privind renovarea energetică a clădirilor rezidenţiale multifamiliale din zona centrală a municipiului Suceava este finanţat în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C5 – Valul renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, Operaţiunea A3 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale.

Necesitatea investiţiei rezidă din aceea că „municipiul Suceava are un patrimoniu important de clădiri cu grad redus de izolare termică, consecinţă a faptului că, înainte de criza energetică din 1973, nu au existat reglementări privind protecţia termică a clădirilor şi elementelor perimetrale de închidere, şi care nu mai corespund scopului pentru care au fost construite”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI