Preşedintele CJ a semnat pentru achiziţia de microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur a semnat, joi, un proiect pentru microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune din judeţ şi a declarat că aceasta este o veste bună, mult aşteptată pentru transportul copiilor din mediul rural.

Proiectul are o valoare de 7,3 milioane de euro şi este finanţat prin PNRR, componenta 15 – educaţie, capitolul Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi.

„Sunt bucuros că am câştigat acest proiect aplicat de Consiliu Judeţean Suceava. Ştiu că necesarul este mult mai mare la şcolile din judeţ, dar reamintesc că la sfârşitul anului trecut au mai primit la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi alte primarii microbuze şcolare (Broşteni, Udeşti, Dolhasca) şi vom continua eforturile de a găsi alte surse de finanţare” a informat Flutur.

Potrivit acestuia, primăriile partenere cu CJ Suceava sunt Marginea, Păltinoasa, Capu Câmpului, Moldova Suliţa, Valea Moldovei, Frătăuţii Noi, Suceviţa, Râşca, Cornu luncii, Vadu Moldovei, Şaru Dornei, Arbore, Forăşti, Horodnic de Sus, Poiana Stampei, Horodniceni, Grămeşti, Moldoviţa, Zvoriştea, Vatra Moldoviţei, Ipoteşti, Ciprian Porumbescu, Straja, Izvoarele Sucevei, Frumosu şi Dorna Arini.

„Este vorba despre microbuze electrice pentru elevi marca Ford Aveuro Transit M2 cu 16 locuri pe scaune şi un loc pentru persoane cu dizabilităţi. Totodată sunt prinse în proiect şi cheltuielile de înmatriculare în circulaţie a acestor microbuze. Daca adăugăm la această veste şi masa sănătoasă în şcoli la un număr de 43 de localităţi din judeţul Suceava, dacă adăugăm proiectele de dotate a peste 100 de şcoli cu mobilier calculatoare în valoare de circa 100 milioane de euro avem un tablou referitor la sprijinirea învăţământului românesc în judeţul Suceava” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Un comentariu

  1. Poiana lui Iocan says:

    Cat e șpaga?
    Ai dracului Presedinti de CJ: semneaza in draci achizitii publice de orice in campanie electorală!
    Foame mare de bani la PNL& PSD?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI