Avertizare rapidă, prin sms, la fenomene hidrometeorologice periculoase

> Transmiterea informațiilor de pe cele două faxuri ale ISJU poate dura și jumătate de oră, perioadă în care evenimentul periculos se poate consuma deja
Comitetele locale pentru situații de urgență vor pune la punct un sistem mai economic și operativ de înștiințare în caz de activare a codurilor meteorologice sau hidrologice.
 

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina”, Costică Ungureanu, spune că județul este în perioada în care se poate aștepta la precipitații bogate pe arii restrânse. În aceste împrejurări, trebuie evitată situația întâlnită relativ recent, când, din cauza „Apelor Române” Bacău, avertizarea a ajuns la Vatra Dornei după ce fenomenul se petrecuse, apa inundând mai multe obiective. Șeful ISJU precizează că fiecare dintre cele 114 unități administrativ-teritoriale vor fi înștiințate despre activarea codului, mai întâi pe telefonul mobil, prin sms, după care, imediat, o persoană special desemnată deschide, pentru detalii și instrucțiuni, poșta electronică a primăriei. „La fiecare localitate trebuie să fie desemnat un responsabil cu citirea e-mail-urilor. Avertizarea de cod hidrologic sau meteorologic va fi primită pe telefonul mobil al primarului, prin sms-uri, după care se va deschide e-mail-ul și se va vedea ce prevede atenționarea, pentru ce interval și care sunt zonele de impact”, relevă col. Ungureanu, adăugând că, până la formarea deprinderilor necesare, se vor face exerciții de acomodare. Șeful ISJU reliefează că transmiterea informațiilor de pe cele două faxuri ale instituție poate dura și jumătate de oră, perioadă în care evenimentul periculos se poate consuma deja. Col. Costică Ungureanu subliniază că ISJU are posibilitatea de a transmite 5000 de sms gratuite lunar, acestea fiind suficiente să acopere toate zonele județului. Începând de ieri, de la ora 15, și până astăzi, la ora 9, județul Suceava s-a aflat sub atenționare „Cod galben” la precipitații.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI