Spitalul Municipal Rădăuţi devine spital Covid

> Conform DSP Suceava, în funcţie de evoluţia epidemică, şi Spitalul Fălticeni ar urma să devină spital Covid!

Directorul executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că, având în vedere evoluţia epidemiologică din judeţ, nivelul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu Covid-19 din spitale în cele 7 zile anterioare, dar şi în baza concluziilor dezbaterilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, DSP Suceava propune Ministerului Sănătăţii ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie primul spital din judeţ care să intre în procedura de tratare a pacienţilor cu Covid019 începând cu data de 14 octombrie, ulterior, în funcţie de evoluţia epidemiologică din judeţ, urmând să intre în această procedură şi Spitalul Municipal Fălticeni.

Sursa citată a arătat că Spitalul Municipal Rădăuţi, cu un număr total actual de 127 de paturi pentru bolnavi cu Covid-19 (dintre care 6 la ATI), îi va suplimenta numărul de paturi până la 295, având ca termen data de 14 octombrie a.c.

Totodată, Spitalul Municipal Fălticeni, cu un număr total actual de 94 de paturi pentru bolnavi cu Covid (din care 4 la ATI), va suplimenta numărul de paturi până la 146, în funcţie de evoluţia epidemiologică în judeţ.

Directorul DSP Suceava a subliniat că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, datorită nivelului ridicat de competenţă, va prelua toată patologia Covid şi non-Covid, urgenţele medicale din judeţ, cu acordul medicului de gardă. Pe de altă parte, celelalte spitale din judeţ vor prelua cazurile care necesită supraveghere medicală, conform protocoalelor existente.

„Extinderea numărului de paturi ATI se va face doar în baza asigurării unui suport tehnic adecvat şi cu protejarea pacientului. DSP Suceava recomandă luarea de măsuri de urgenţă pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a instalaţiilor de oxigen, în condiţii de securitate. Este imperios necesar să fie excluse situaţiile generatoare de risc” se arată în comunicat.

Totodată, s-a precizat că ambulatoriile de specialitate vor asigura în continuare asistenţa medicală pacienţilor non-Covid 19, în limita disponibilităţilor de personal medico-sanitar.

„După diminuarea numărului de pacienţi cu Covid-19 care necesită internarea, spitalul va solicita DSP Suceava diminuarea numărului de paturi pentru această patologie, conform metodologiei din Ordinul Ministrului Sănătăţii 434/2021” a mai arătat Olivia Vlad. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI