Potrivit Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice

Declaraţia unică se depune până pe 25 mai

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava informează contribuabilii că termenul de depunere a declaraţiei unice (D212) este 25 mai 2021. Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP, precizează că formularul se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2020, cât şi în cazul celor pentru anul în curs. Declaraţia unică se depune de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau/şi din străinătate din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum şi din transferul de monedă virtuală sau cesiunea de creanţă. De asemenea, vor depune declaraţie persoanele fizice care nu realizează venituri, dar care au optat pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate. Obligaţia depunerii declaraţiei este valabilă şi pentru profesioniştii care au beneficiat de indemnizaţie în contextul răspândirii SARS-COV-2 şi de indemnizaţia specifică pentru salariaţii şi angajatorii afectaţi de situaţia epidemiologică. În cele din urmă, declaraţie depun avocaţii şi persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe care au beneficiat de indemnizaţie.

Oana Violeta Apetrea mai subliniază că declaraţia unică se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Este vorba despre Serviciul „Spaţiul Privat Virtual” (SPV), disponibil pe site-ul www.anaf.ro, dar şi prin Serviciul ,,Depunere declaraţii”, pe portalul www. e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat. Declaraţia unică poate fi depusă şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal, sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: