În cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”

ISU „Bucovina” Suceava desfăşoară o nouă etapă de recrutare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al judeţului Suceava desfăşoară, în perioada 27-31 ianuarie a.c., o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să devină voluntari în cadrul instituţiei.

Doritorii îşi pot depune dosarele de înscriere, de luni până vineri, în intervalul orar 9-15, la sediul ISU Suceava, situat pe str. Universităţii nr.14, în municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, de la debutul activităţii (în 2016) şi până în prezent, 539 de voluntari s-au înscris în acest program. Cei care au parcurs şedinţele de pregătire teoretică şi practică şi au susţinut examenele aferente (peste 300 de voluntari) îşi pot desfăşura activitatea alături de pompierii profesionişti, la intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat.

Detalii privind condiţiile de înscriere, dar şi cuprinsul dosarului de recrutare, pot fi obţinute accesând pagina Pompierisv.ro, la secţiunea Informaţii utile – Salvator din pasiune. Informaţii suplimentare se pot obţine şi de la Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor, la telefon: 0230-524426, interior 27113.

Condiţii de înscriere pentru candidaţi: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apţi din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU.

Dosar de înscriere, cu următoarele documente: cerere de înscriere (modelul se găseşte la unitate şi pe pagina de internet); certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic eliberat de către un cabinet psihologic, organizat în temeiul Legii 213/2004, având una din specialităţile: „psihologie clinică” sau „psihologie aplicată în domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; adeverinţă medicală cu menţiunea „nu se află în evidenţă cu boli cronice”, „apt efort fizic mediu” sau „clinic sănătos”; acordul părinţilor/ tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani (modelul se găseşte la unitate şi pe pagina de internet). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI