Şomuz Fălticeni a reuşit o victorie dătătoare de speranţe cu CSM Paşcani

Şomuz Fălticeni a urcat pe locul 12 în prima serie a Ligii a III-a. Fălticenenii au bifat a doua victorie stagională, scor final 2-1, şi au ajuns la 7 puncte câştigate în 9 partide disputate. Succesul a fost important în economia campionatului, cele 3 puncte câştigate au oferit un balon de oxigen în perspectiva următoarelor confruntări.

După un scenariu cunoscut, în prima repriză formaţia gazdă a dominat şi a avut, pe lângă golul reuşit de Vasile Padovei, după o lovitură liberă executată perfect de veteranul George Neagoe, alte două situaţii clare de a marca. Este adevărat, şi oaspeţii au ajuns de două ori cu mingi periculoase în faţa porţii apărate foarte bine de Cătălin Pascal. A fost al treilea meci consecutiv în care fălticenenii au avut avantaj după prima repriză.

Banca tehnică a oaspeţilor a făcut o mutare inspirată la pauză, prin introducerea decarului Andrei Stan, care a schimbat faţa jocului echipei din Paşcani. Pe fondul jocului echilibrat, Stan a reuşit egalarea la 7 minute după startul reprizei secunde. A urmat însă eliminarea fundaşului Neculai Luca, pentru cumul de cartonaşe galbene, iar Şomuz a redevenit favorită.

Golul victoriei a venit în minutul 78, după o nouă fază fixă în marginea careului advers, mingea a lovit bara din dreapta portarului păşcănean, a ricoşat în diagonală, de unde Dumitru Mircescu a reluat în poartă, aducând fericirea pentru cei circa 300 de spectatori din tribuna principală a stadionului „Tineretului”.

Pe final de joc (minutul 86) a venit şi a doua eliminare la CSM Paşcani, tot pentru cumul de cartonaşe galbene, cel vizat fiind Lorenţo Ungurenaşu.

Deşi părea că nimic nu se mai poate întâmpla, jucătorii Şomuzului au prins frica adversarului, permiţându-le celor de la Paşcani să preseze chiar şi cu doi jucători mai puţin pe teren. Acelaşi Stan putea să aducă egalarea în ultimul minut de joc, mingea trimisă puternic dintr-o lovitură liberă, de la peste 35 de metri, a lovit transversala.

Fluierul izbăvitor al centralului Răzvan Necrici (din Chechiş – Maramureş) a venit după 3 minute de prelungire.

A fost pentru prima dată în acest sezon când Şomuz a marcat de două ori pe teren propriu. Se mai poate spune şi că fălticenenii au devenit specialiştii fazelor fixe, ultimele 3 goluri venind după lovituri libere executate foarte bine.

Mai trebuie remarcat şi că Şomuz a încheiat partida având în teren şase jucători cu vârsta sub 21 de ani.

Şomuz Fălticeni – CSM Paşcani 2-1 (1-0)

Au marcat: Vasile Padovei (14), Dumitru Mircescu (78) / Andrei Stan (52)

Şomuz: Pascal C. – Neagoe G., Şandru N., Dohotariu I., Baltariu I., Julei E., Nechitoaia I. (66 Zamă I.), Mircescu D., Melinte B. (83 Popovici A.), Padovei V. (90+1 Cucuruzac O.), Ungureanu P. (76 Negură F.). Antrenori: Dan Dăscălescu şi Iulian Darabă.

Paşcani: Movilă D. – Lucan N., Alexii M., Onică A., Dencef V., Sandu R., Marincean I., Florian A. (80 Firan A.), Ciută M. (46 Stan A.), Ungurenaşu L., Pătraşcu I. Antrenori: Sinescu Petrică şi Croitoru Florin.

Arbitri: A – Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş), A1 – Ştefan Daniel Lar (Baia Mare), A2 – Vlad ăranu (Piatra Neamţ).

Observatori: Costică Manasă (Bacău) şi Mihail Lazăr (Covasna).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI