Fotbal, Europa League

FCSB s-ar putea, CFR aproape sigur, Craiova nu prea

Calificarea FCSB în play off-ul Europa League se va decide joi, 16 august, după returul manşei de calificări cu Hajduk Split. În prima rundă a turului trei preliminar, disputată pe 9 august, în Croaţia, fotbaliştii lui Nicolae Dică au remizat, 0 – 0, pe gazonul de pe Poljud. Fotbal nu s-a prea văzut, dar rezultatul este unul ce dă speranţă roş-albaştrilor la calificare.

Croaţii au început partida aspru, au avut câteva ocazii şi au dominat practic prima jumătate de meci, în care FCSB n-a făcut nici măcar „bau” spre poarta adversă.

Repriza a doua a fost la fel de banală la capitolul spectacol, cu excepţia finalului său, când ambele echipe au avut câte o ocazie cu adevărat importantă. Bălgrădean a intervenit salvator la o lovitură cu capul a „haiducului” Said, iar unicul şut la poartă al FCSB, respectiv al lui Moruţan, s-a produs tocmai în min. 5 al prelungirilor.

Pentru returul de pe Arena Naţională, Dică nu poate conta pe Momcilovic şi Bălaşa, accidentaţi în partida din Croaţia.

CFR drum lin spre preliminarii

CFR Cluj nu a avut probleme în Armenia şi este singura echipă românească din preliminariile Europa League care ar avea drum lin spre preliminarii. Joi seară, în prima manşă cu Alashkert, o echipă ce aduce mai degrabă cu una din fotbalul de amatori, ardelenii au învins cu 2-0.

Ţucudean a marcat primul gol în min 5, cu o „scăriţă”, după care CFR a stat cuminte în jumătatea sa de teren. Armenii n-au avut vlagă în atac, deşi au „bâzâit” destul în preajma careului românesc, dar rezultatul a rămas neschimbat până la pauză. Prea multă calitate fotbalistică nu s-a văzut nici în repriza a doua, mai ales după ce clujenii au marcat al doilea gol, în min. 47, din penalti. Restul partidei a fost doar un prilej pentru Conceicao să ruleze în teren trei jucători de pe banca Clujului.

Craiova, trei „boabe” încasate la Leipzig

Pentru Craiova, şansele de calificare în preliminarii Europa League sunt minime spre deloc. Oltenii s-au întors din Germania cu trei goluri încasate şi unul marcat. Au jucat slab, fără voinţă, fără motivaţie parcă şi au cules „roadele” acestei atitudini. În aceste condiţii, dacă nu se întâmplă o minune pentru români, nemţii de la RB Leipzig pot aborda returul din România cu relaxare, în timp ce Craiova se poate concentra pe competiţiile interne.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI